Jay Jay Kapuściński Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 zwęglone anielskie skrzydła -żaden Ikar nie ma spadochronu zagłuszmy pajęczyny w zakamarkach niech kurz spocznie na ostrzach bękarcich fal * * wiatr pourywa wskazówki zegarom -zestarzeją się blade ściany iskry uklękną wokół ogniska kiedy oczy zgasną z głodu * * spłoną wszystkie światła -nasze naiwności za rogiem diabeł rozda swoje wizytówki ostatni bieg zmierzchu
ten_ktorego_nie_bylo Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 pesmizm ale bez pointy - ja jej nie widze ..liczylem na cos wiecej > . / -
Włodzimierz Nabkowski Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Znowu przesyt, znowu chaos metaforyczny : koń, diabeł, wizytówki... w jaki sposób ten bajzel ma się niby łączyć w ładny obraz? Jakiś przekaz się tli, ale zapewne niejeden czytelnik będzie miał wrażenie bełkotu. Wiersz męczy (mnie) pozdrawiam czękając na odbełkotliwienie
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 dzięki za uwagi... co mam przyciąć żeby to jakoś wyglądało?? pozdr.
stanislawa zak Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 uważam ze ten diabeł to z aniołami pajęczyny wytnij z tym kurzem zmień na coś innego ale to moje tylko zdanie nic nie znaczącepozadrawiam, acha -metafory -pięknie połaczone takie właśnie twoje. ale uważam że kurzu za dużu.
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Stan, z tym kurzem jeszcze się wstrzymam... a Twoje zdanie ma dla mnie bardzo duże znaczenie, nie pisz, że nie. Dzięki za ten koment :) Pansy-dzięki... cieszę się, że przypadło Ci do gustu :) wielkie dzięki raz jeszcze, pozdrawiam
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 zwęglone anielskie skrzydła -żaden Ikar nie ma spadochronu początek świetny... dalej ok... za rogiem diabeł rozda swoje wizytówki zdecydowanie wiersz warty czytania :) pozdrawiam memento mori
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 dzięki Nieśmiertelny! cieszę się, że znalazłeś cos dla siebie :) pozdr.
Michał Ziemiak Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Jay - małe pytanko. Z treści ostatnich zwrotek wnioskuję, że ta III część wieńczy cały cykl - mam rację??? Jeśli tak to powiem krótko - podsumowanie jest takie jakiego się spodziewałem!! Czyli mocny i wymowny!! POZDRAWIAM! PS. Ja tu żadnego bajzlu metaforycznego nie widzę ;-)
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 dziękuję Ci Michale, masz rację to jest trzecia i ostatnia część, fajnie, że zauważyłeś :), dzięki za odwiedzinki :) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi