Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Tectosmith Opublikowano 11 Października 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 11 Października 2022 Błękity wyśnione, błękity wymarzone, Przetkane wspomnieniami, dotknięte detalami. Barwy wytłumione, kontrasty wydziwione, Zamarły otulone poniekąd zgaszone ... Dotykam powierzchni, niech mąci się szarość. Przymykam powieki na zimną wciąż bladość. Purpurą przemywam usta złaknione, Rozrywam szponami serce zranione... W odwiecznym zakwicie niknącej przestrzeni, Bardzo się śpieszę nim wszystko się zmieni, Zawieszam słowa w szkarłaty ubrane, Troche wyblakłe, jakby źle dobrane... Jedynie zieleń nic sobie nie robi, W końcu jedyna nie zejdzie już z drogi. Zmącona barwami zbyt krótkiego lata Zaklina się w złocie, w błękicie przeplata. Przy okazji przepraszam, że ostatnio nie czytam. Zamierzam nadrobić pomimo przerażającej ilosci nowych dzieł :-) Pozdrawiam serdecznie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 21
joanna53 Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2022 zieleń oznacza nadzieję, dlatego jest tak ważna, miłego wieczoru:)
A-typowa-b Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2022 @Phuruchiko melancholijnie się poczułam, przyjemny wiersz, zdjęcie pasuje do całości. Pozdrawiam.
Tectosmith Opublikowano 11 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2022 @walvit Dziękuję. @joanna53 Dziękuję za komentarz i czytanie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz została zainspirowany właśnie tym zdjęciem, gdzie błękity "zeżarły" szarość :-) Dziękuję i pozdrawiam.
violetta Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2022 najbardziej mi się ostatnia podoba.
Tectosmith Opublikowano 11 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cieszę się i dziękuję :-)
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2022 Witam - fajnie dziś u ciebie - podoba się - Pozdr.
Tectosmith Opublikowano 11 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2022 (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Noo, tak bez smutów :-) Dziękuję i pozdrawiam. Edytowane 11 Października 2022 przez Phuruchiko (wyświetl historię edycji)
[email protected] Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2022 @Phuruchiko Błękicie, błękicie, gdzie żeś się podziewał, jak nie będziesz świecił jesteś grosza niewart. Pozdrawiam.
Tectosmith Opublikowano 11 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2022 @[email protected] Ciekawa muza. Jutro sobie dosłucham. Dziękuję i pozdrawiam. @Wędrowiec.1984 @Łukasz Jasiński @goździk @Rafael Marius Dziękuję i pozdrawiam. 1
iwonaroma Opublikowano 12 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2022 Bardzo ładny wiersz :) a ostatnia strofa cudna! :) 1
Tectosmith Opublikowano 12 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2022 @iwonaroma Dziękuję :-)
Tectosmith Opublikowano 13 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @Giorgio Alani Dziękuję. 1
Giorgio Alani Opublikowano 13 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2022 @Phuruchiko Dobry utwór się nagradza. Pozdrawiam 1
Tectosmith Opublikowano 19 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2022 @Dag Dziękuję :-)
Tectosmith Opublikowano 28 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2022 @bajaga1 Dziękuję.
bajaga1 Opublikowano 28 Października 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2022 @Phuruchikodobry wiersz . Niczym malarz kolorami mieszasz .
Tectosmith Opublikowano 28 Października 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Października 2022 @bajaga1 Bardzo dziękuję. Wyjatkowo wiersz powstał pod wpływem zdjecia, jakie zrobiłem. Niespodziewanie ujawniło właśnie błękity. Wiem, że potrafię sam siebie zainspirowac, ale nie wiem jak to robic. Dziękuje :-)
Tectosmith Opublikowano 8 Listopada 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2022 @Ana Bardzo dziekuję :-)
kwintesencja Opublikowano 24 Listopada 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2022 @Tectosmith Wszystko to piękne, barwne i napełniające mnie spokojem, bardzo dobry tekst, tez lubię się czasem zainspirować fotografią 1
Rekomendowane odpowiedzi