Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane

Nie ma edycji historii do wyświetlenia lub ten wpis był edytowany przez moderatora.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dziękuję. Tak, jest pewne podobieństwo i był ten film już wcześniej wspominany w komentarzach, aczkolwiek ten mój świat wydaje mi się bardziej wyludniony niż we wspomnianej produkcji. Poza tym, takich filmów jest więcej, chciażby Jestem legendą.
    • Saigyô (1118–1190)   W górskiej samotni gdy już kończy się jesień łatwo zrozumiesz czym naprawdę jest smutek podszyty zimnym wiatrem
    • @Natuskaa tak, te przegięcia... znane i mi.
    • odgięłam się od standardu przez to przemierzyłam obrzeża gdzie zmielone stały sny   jedne w nieładzie zapięte zaprawione dodatkiem ich rozwiązany język brylował nieskładnie   inne były ułożone linijka po linijce w kadry aż ktoś im napisał nuty by wszem kupczyły sobą   do mnie takiej odgiętej wślizgnęło się inne życie wciąż nie wiem czy je lubię
    • @Wal   Jeżeli to  Panu nie będzie przeszkadzać, to może przejdźmy na Ty - tak najczęściej piszemy na portalu.  Dziękuję za wyjaśnienie - teraz rozumiem zamysł znacznie lepiej. "Dwie twarze początku" jako smak idealny i smak realny to rzeczywiście spina całość w sposób, którego nie widziałam przy pierwszym czytaniu - dopiero teraz dostrzegam, że powtórzenia pełnią funkcję klamry, a nie są nadmiarem. Co do  pytania - "Dla oczu twych słońca stać będę do końca" jest mocne, piękne i  pojawia się na samym końcu, po całej tej rozbudowanej symbolice. Osobiście nie szukałabym mocniejszych słów. :)  Pozdrawiam serdecznie.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...