blazen Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Gdy wyjdziesz na spacer po mieście wśród nocy A niebo otworzy prze tobą się cudnie I gwiazdy migając do ciebie się śmieją A w sercu ci ciepło jak latem w południe To wtedy już możesz bez leku mnie znaleźć W marzeniach w pamięci i wszędzie gdzie zechcesz Uśmiechnij się do mnie i powiedz dzień dobry To ja ci odpowiem do serca cię tuląc Gdy idąc na spacer spoglądam na gwiazdy Na gwiazdy się spojrzę i księżyc zobaczę Nie widzę już ludzi nie widzę ich wcale I tylko przystanę i szybkość wytracę By nie wpaść tu na cos i marzeń nie stracić Tych marzeń na które czekamy tak długo I których pragniemy tak bardzo jak siebie A czas nam ucieka tak wartko jak struga. 19-11-1978
Nebres Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Pełen optymizm i duża cierpliwość przemawia! Lekki i przyjemny. Mnie sie podoba :). ( Cierpliwośc no największa cnota )
blazen Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Dziękuję za pozytywny komentarz. Wiersze piszę od dość dawna ale zazwyczaj do szuflady.
Michał_Brzoza Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 wiersz mi sie podoba uważam że te wiersze z szuflady mozesz spokojnie wyjąć:) dzieki za opinie o moim wierszu mam kolejny i pozdrawiam
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 PO pierwsze.. Ze wzgledu na date napisania( o ile dobrze widzialam) to jestem pod wielkim wrazeniem :). Po drogie..:Dlaczego nie ma rymow..Forma wiersza jak najbardziej do tego pasuje..Az sie prosza( te rymy) zeby je tam umiescic..Slyszy Pan jak wolaja?:) Po trzecie to wiersz ze wgledu na forme bardzo mi sie podoba..Taki styl lubie..Pisze Pan w jezyku i stylu ktory do mnie przemawia.Co do tresci nie mam zastrzezen
blazen Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Michale – Dzięki za odwiedziny. Dormo – Po pierwsze – data jest prawidłowa ["Po drugie – rymy są ( cudnie – południe; zobaczę – wytracę; długo – struga) jeżeli pamiętasz to są to rymy specjalnie wstawiłem tylko kilka rymów gdyż według poetyki wiersz to nie tylko rym ale przede wszystkim rytm.] Powyższe,( w nawiasie kwadratowym) wg założeń wersyfikacji, jest wierszem tyle, że tu według mnie nie ma „poezji”, są tylko wersy. Po trzecie - Cieszę się, że generalnie wiersz podoba się Tobie. Pozdrawiam.
Kai_Fist Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 marzenia x3 w tekście... za dużo jak dla mnie
Rekomendowane odpowiedzi