Gość Franek K Opublikowano 5 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2022 Z inspiracji internetowym memem. Pracuję ciężko jak krasnoludek, Lecz się nie skarżę, los mam bajkowy. Wciąż coś się dzieje, więc się nie nudzę, Pełno postaci wokół baśniowych. Kierownik w pracy – kawał potwora, Ciągle złorzeczy, przeklina szpetnie, Wszystko zrobione ma być na wczoraj, A jak nie będzie, premię obetnie. Wiedźmą okrutną jest moja żona, Wszystko wie lepiej, uwielbia zrzędzić. Wszystko być musi tak, jak chce ona, Do tego jeszcze w domu mnie więzi. Dzieci są pełne przeróżnych mocy, Raz są elfami, a raz ogrami. Są jak aniołki kiedy śpią w nocy, Za dnia z kolei są diabełkami. Moja teściowa to Baba Jaga, Wciąż kontroluje, zgłasza obiekcje. Niczym sanepid pełna wymagań, Cholernie trudno przejść jej inspekcję. Taką to baśnią jest moje życie, Lecz nie narzekam, bo obok mieszka, Postać, o której wciąż marzę skrycie: Śliczna sąsiadka – królewna Śnieżka.
staszeko Opublikowano 5 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2022 Śliczne sąsiadki są siłą napędową systemu. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Życiowy wiersz (nie pokazuj go żonie, a tym bardziej dzieciom).
Gość Franek K Opublikowano 5 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2022 @Kapistrat Niewiadomski Coś w tym jest. Tutaj występuje tzw. zafałszowany podmiot liryczny, czyli ja, to nie ja ;) Dzięki i pozdrawiam. @Marek.zak1 Dzięki panie Marku :)
Gość Franek K Opublikowano 26 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2023 @Tectosmith Merci za serduszko :)
Rafael Marius Opublikowano 26 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2023 @Franek K Dobrze mieć sąsiada, a jeszcze lepiej piękną sąsiadkę, pocieszycielkę. Życzę peelowi spełnienia marzeń.
Gość Franek K Opublikowano 27 Lutego 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2023 @Rafael Marius U sąsiada trawa zawsze bardziej zielona... Dzięki Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi