Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• mam na imię krystyna  na razie   idź śnij    kupiłam ocet jabkowy  sos sojowy tamari  oliwę pięć kilo ziemniaków  i panko   zapanieruję cię    jak przyjdzie zima  będziesz jak znalazł    (27.06.25)  
    • @Dagna No to będzie dalsze zaskoczenie, jakie odkryje przed nami dużo więcej. Dużo więcej z nieodkrytego:   'Signum residet in vitio.' - Ślad trwa w zakłóceniu 'Scriptum vibrat.' - Tekst drży.   Pozdrawiam i dziękuję
    • @Alicja_Wysocka   Wasi przodkowie mieli liscie, w końcu, czy przy końcu. Ubrania dostsli od saszego boga, który litościwie, ale za to sam (ciekawe czy igłą z uchem wielbłądzim) uszył im ze skóry jakiegoś nieszczęsnego zwierza. Pewnie przed porą ziąbu ich pogonił z Edenu. A co do tęsknie, to tu pudło. Nie napisał ireneo - tęsknię, aby znów gołym ganiać ( nie latać!) w deszczowy nów... etc. Teraz tęsknie za czytelnikami z pomyślunkiem. Od erystyki uciekam, jako, że nie jest godna pióra człowieka ( na wszelki wypadek uprzedzająco  nie o kaczym piórzeby  i wiem, że ustrój czlowieka piór nie ma.  A co do "pewnie" to doczytałem i tu wykazałem to, czego innym życzę. Miłego poranka też:) Bez punktu i paska za to:(   @iwonaroma "Puenta w punkt " Znaczy się w prawdę trafilem, a ty, czytelniczko miła, w tekście to odkryłaś, Gratki:) - taką właśnie puentę miałem w ilorazie. Miłych, kolorowych snów i takiego też świtania

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Starzec   Zmuszani przez pasożytów w celach samoobronnych - tak każe instynkt samozachowawczy - przetrwania i samodzielna egzystencja - wolnościowy personalizm jednostkowy.   Łukasz Jasiński 
    • @Łukasz JasińskiNa logikę, nie warto, ale wszyscy walczymy ( poza wyjątkami). Dziękuję i pozdrawiam:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...