Leszczym Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Poprowadziliśmy kozła ofiarnego na ołtarz. Oddaliśmy się ceremonii. Lubimy tutaj ceremonie kościelne. Wytoczyliśmy krew kozła i zabiliśmy go w ofierze. Lubimy składać innych w ofierze. Tylko ofiara się nie dopełniła, bowiem mieliśmy krew na rękach. Krew nie tylko kozła. Czasem pomyślę i nachodzi mnie refleksja, że jednak krwiożerczy z nas naród. Warszawa – Stegny, 14.08.2022r. 1
Wiechu J. K. Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Leszczymraczej ludzkość panie filozofie, na obraz boga stworzona, a więc... pozdrawiam ;-) 1
Leszczym Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2022 @WiechuJK ;)) Tak, masz rację kolego filozofie, że to kwestia ludzkości. Ale ja mówię o obecnych czasach i o Polsce stąd naród bardziej mi pasował ;)
Wiechu J. K. Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. @Leszczym Rozumiem, jednakże żaden naród nie jest monolitem, różnią nas ludzi języki, tradycje, kolor skóry, itd., a poza tym jesteśmy w tym samym kotle, że tak powiem - natura ludzka. pozdrawiam ;-)
Leszczym Opublikowano 14 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2022 @WiechuJK Racja, ale słowo naród wydaje mi się odpowiednie :) Również pozdrawiam :)
Rekomendowane odpowiedzi