tomass77 Opublikowano 31 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2022 Muszę się zaopatrzyć w płaszcz bezgłośny Zatulić w chowu norę lisią Może mnie przyjmie do rodzinnej gawry Niedźwiedź i uśpi w sen twardy Tam Niech się zapalają purpury świata Czerwone z dumy piece hutnicze Ogrzeją wszystkie domy starości Mi pozostaje W locie połamać skrzydła się przysposobić Do warunków nowych muszę 1
tomass77 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2022 @anima_corpus O matko, ale bełkot. Nawet nie chce mi się tego analizować. Takie zawoalowane wywody bez ładu i składu są chyba efektem jakiejś gonitwy myśli, znanej w psychiatrii.. Daję punkt dla zachęty do introspekcji i za żaglowiec w tle :) Pozd. T.
tomass77 Opublikowano 1 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2022 @anima_corpus Zacznijmy od tego, że to Pan nie zrozumiał mojego wiersza. Mea culpa. Ja komentarz zrozumiałem. Jednak jego przeintelektualizowanie dużo mówi o krytyku. Mógłbym pokusić się o sprowadzenie tej dyskusji na język na wyższym poziomie abstrakcji by zadośćuczynić pańskim wymaganiom, ale szkoda mi czasu i energii. Tym bardziej, że niefortunna próba "błyskotliwej" analizy jest nietrafiona w żadnym punkcie. I to nie o to chodzi, że jest negatywna. A stwierdzenia w stylu "wiem kto po drugiej stronie" proszę zachować dla siebie. Są jak mniemam poniżej pańskiego poziomu. Pozdrawiam i życzę udanego krytykanctwa. T.
Rekomendowane odpowiedzi