Ten utwór został doceniony przez użytkowników. _Marienka_ Opublikowano 24 Lipca 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 (edytowane) DRYLOWANE WIŚNIE Upalne lato w pełni leje słońca złoto. Wiem, że nic to nowego i często się zdarza - A ja wiśnie dojrzałe dryluję z ochotą. Błękit nieba głęboki rozciąga się, oto W wyobraźni zajęła miejsce dzika plaża. Upalne lato w pełni leje słońca złoto. Granatowy sok tryska, wsiąka w palce, bo to Świat natury witamin cennych w bród przysparza. A ja wiśnie dojrzałe dryluję z ochotą. Nenufary rozkwitły na wodzie bogato, I tym pięknym widokiem natura obdarza. Upalne lato w pełni leje słońca złoto. Wiatr czasami powiewa sprzyjając łopotom, W porywach zadziwiając na łódce żeglarza. A ja wiśnie dojrzałe dryluję z ochotą. Błękit nieba głęboki rozciąga się potąd, I widokiem rozległym wzrok nadal obdarza, Upalne lato w pełni leje słońca złoto. Wiśnie wydrylowane, nic się nie powtarza. Edytowane 26 Listopada 2023 przez Ma_rianna_ (wyświetl historię edycji) 9
Gizel-la Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 @M_arianna_ jak to można fajnie połączyć sobie przyjemne z pożyteczny :)
_Marienka_ Opublikowano 24 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 (edytowane) Dzięki, dzięki. ... I z anielską cierpliwością. To tylko z drzewka własnoręcznie posadzonego na tym skrawku ziemi :) Pozdrawiam. Edytowane 24 Lipca 2022 przez M_arianna_ (wyświetl historię edycji) 1
Natuskaa Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 Upały takie, że w sam raz na zupę owocową :) Pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 podoba mi się ale tak na szybko ciut przerobiłem: Upalne lato leje słońca złoto. Coś ciekawego raczej się nie zdarza - Dojrzałe wiśnie dryluję z ochotą. Nade mną błękit rozciąga się, oto A w wyobraźni morska dzika plaża. Na jędrne ciało słońce leje złoto. Sok tryska w palce i nie tylko, bo to, Świat witaminy naturze przysparza. Ja tylko wiśnie dryluję z ochotą. W wodzie syreny wdzięczą się bogato Słońce rośliny sztywnością obdarza. Upalne lato z nieba leje złoto. Lekkie powiewy sprzyjają łopotom, W łódce kołysząc z rozkoszą żeglarza. A ja wciąż wiśnie dryluję z ochotą. Błękit głęboki rozciąga się potąd, I wzrok widokiem rozległym obdarza, Upalne lato leje słońca złoto. Wydrylowałam zniknęła gdzieś plaża. pozdrawiam 1
_Marienka_ Opublikowano 24 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 (edytowane) @Jacek_Suchowicz Dzięki, dzięki. Interesująco świetna interpretacja, może poza ostatnim wersem; Wydrylowałam wiśnie... a woła mnie plaża. Wzajemnie pozdrawiam. Edytowane 24 Lipca 2022 przez M_arianna_ (wyświetl historię edycji)
duszka Opublikowano 24 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 @M_arianna_ Powtórzenia chyba nigdy nie są pełne.., wiec to raczej podobieństwa - podobnie jak zwrotki Twojego wiersza :) Z przyjemnościa przeczytałam :) Pozdrawiam! 1
_Marienka_ Opublikowano 24 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2022 @duszka Dzięki. Wzajemnie pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi