Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Gizel-la Opublikowano 9 Lipca 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2022 nie ochroniła noc ani intencja ani prawo odmierzają odcinki podmiejskich tras od wiosny do jesieni gnijące resztki o statusie gatunek zagrożony poległy w trafione-zatopione 8
Stracony Opublikowano 9 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2022 (edytowane) @Cor-et-anima Tak można napisać o rozjechanych jeżach jakie czasami mijam rano jadąc do pracy. Jak mogę zbieram ich ciała.Kładę delikatnie na pobocze ,wśród drzew i traw, cichy hołd oddaję. Koniec "poległy w trafione-zatopione" oddaje doskonale nasz stosunek do życia, a raczej jego brak.Wiersz doskonale to wszystko oddaje.Dziękuję Edytowane 9 Lipca 2022 przez Stracony (wyświetl historię edycji) 2
Gizel-la Opublikowano 9 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2022 Bardzo dziękuję za przystanięcie i miły komentarz! Jedynym narzędziem obrony, jakie posiadają te zwierzęta są kolce, nie mające żadnego znaczenia w starciu z pędzącym pojazdem. Grasowanie nocą oraz krótkie łapki to przysłowiowy gwóźdź do trumny. I to nieprawda, że nie są widoczne na oświetlonych ulicach. Piękna Twoja postawa! Szacun! Pozdrawiam! 1
Radosław Opublikowano 11 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawy temat podjełaś Cor - et - nimo. I za to duże serce dla Ciebie. Co skupią jeszcze Twoją uwagę w tym utworze, że postanowiłaś umieścić go w warsztacie?
Gizel-la Opublikowano 11 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2022 @Radosław dziękuję Radosławie :). Zawsze umieszczam wiersze w Warsztacie. Tylko jeden jedyny raz zmotywował mnie Marcin Krzysica: po solidnej obróbce wiersza nastąpił jego transfer do "gotowych":). Na razie nie było żadnych propozycji modyfikacji obecnego "kawałka". Może... niech tu na razie zostanie:). Pozdrawiam!
TomaszT Opublikowano 12 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2022 @Cor-et-anima Ślepi kierowcy nie widzą wolno przechodzącego jeża w dzień i w nocy... Okulista wystarczy? Nie mogę tego zrozumieć Przejechany kot czy pies jest systematycznie dobijany - "dojeżdżny"- dzień po dniu. Podnoszę - i kładę w spokoju gdzieś w zieleniach. Bardzo dobrze pisany tekst. Nie trzeba mu nic więcej niż już ma. T/ 1
Gizel-la Opublikowano 12 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2022 @TomaszTpięknie dziękuję za komentarz :) Pozdrawiam!
SpArki Opublikowano 13 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2022 @Cor-et-anima a gdyby nie wiedzieć , że te Tuptusie to jeże, to gnijące resztki mogą być każdym... Siła własnej interpretacji i przeżyć Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawy tekst - daje wiele możliwości. 1
Gizel-la Opublikowano 14 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2022 @SpArki Miło mi, że czytasz...:) dziękuję za komentarz! 1
Leszczym Opublikowano 14 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2022 @Cor-et-anima Jest dobrze i chyba niewiele do poprawy. Może, podkreślam może, że nie od razu do końca wiadomo, że o jeżykach jest mowa :) A może to nie o jeże się rozchodzi? Jest ok :)
Gizel-la Opublikowano 14 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za komentarz!:) Nie ukrywam, że bardzo mnie on ucieszył:), ponieważ świadczy o tym, że wiersz nie jest jednoznaczny. Nie chciałabym czytelnikowi niczego narzucać, a wręcz zależy mi na tym, by interpretacja była dowolna. Niech działa wyobraźnia... :) A ta...oj, bywa czasem bardzo bogata. Kiedyś napisałam wiersz o kocie (dodałam nawet fotkę z netu). Pisałam, że ukręcę mu wędkę z piór i wypuszczę na trawnik. Otrzymałam komentarz: szkoda czasu na faceta... :))). To była chyba najzabawniejsza i najbardziej zaskakująca interpretacja mojego "kawałka", z jaką się spotkałam:) Pozdrawiam serdecznie! 1
Nefretete Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 @Cor-et-anima Wiersz czytam w sposób wielowarstwowy, przez co sama treść, pozostawia czytelnikowi sporą gamę interpetacji -:) Mnie akurat, z jedną się skojarzyła ; ze ślimakiem - wyobraź ty sobie -:) - który potrafi pędzić żwirami, swoją prędkością pokonując kilkadzięsiąt metrów na 24 godziny - by czółkami dotknąć psa. Całość oczywiście, z podobaniem. Pozdrowienia 1
Gizel-la Opublikowano 15 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o, jak fajnie - nie wpadłabym na to :) Tylko, że one dużo cichsze. Nie tuptają. Choć też lubią "obślinić" szyby :) Dziękuję za odwiedziny:) 1
Nefretete Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciche są, bez swoich spadochronów -:) 1
Gizel-la Opublikowano 15 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 @Nefretete zwłaszcza, gdy tańczą w deszczu... 1
Nefretete Opublikowano 15 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A skąd te kropeczki u ciebie? Tańczą! Ale z deszczem
Gizel-la Opublikowano 16 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2022 @Nefretete to nie kropeczki, tylko kropelki tego deszczu o dźwiękach tanga :)
Rekomendowane odpowiedzi