Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Stary_Kredens Opublikowano 9 Lipca 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2022 A gdybym tak była inna Myśl się tu zatrzymała Bo trudno sobie wyobrazić Jaką bym być chciała A może w ogóle być kimś innym Nawet nie człowiekiem może koniem Pięknym i wolnym nie ujeżdżonym Lecz myślę piękno złapane na lasso Złamana wolność harówka i śmierć Poddanie bo ktoś jest panem Bo może tak jest mu dane Jakże okrutne można gryźć palce Potem już rodzi niewolnik niewolnika Więc nie wiem czy chciałabym być koniem Już nie ma dzikich jak ja nie jestem dzika A gdybym była dzika Żyła z naturą w deszczu i słońcu Nie znała lustra nie czesała włosów Żyłabym tak po prostu Nie myśląc kim jestem ani o tym co było co będzie Wtopiona w tutaj wtopiona w teraz Nie wiedząc że trzeba żyć i że trzeba umierać Lecz to czcze rozważania Niedorzeczne marzenia Bezradnie rozkładam dłonie Może będziemy kiedyś wolni A wtedy wolne znów Będą konie 8
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 9 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2022 Witaj - fajne pisanie dziś u ciebie - Pozdr.
Moondog Opublikowano 9 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2022 @Stary_Kredens zakończyłbym na przed ostatniej ale poza tym piękny wiersz o wolności Aż mi się przypomniało Pozdrawiam 1
SpArki Opublikowano 10 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2022 @Stary_Kredens warto próbować i mieć nadzieję na tą przestrzeń dla siebie. Lub korzystać z każdej chwili i okazji. Nawet zniewolone konie czasami przecież galopują po plaży Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Stary_Kredens Opublikowano 10 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2022 @SpArki "erzac, cholera" Kredens pozdrawia i dziękuje
Stary_Kredens Opublikowano 16 Lipca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2022 @Michał_78 tak i nigdy już ich nie będzie jak wiele innych gatunków i jakoś się tym tak specjalnie nie przejmujemy Kredens pozdrawia
Rekomendowane odpowiedzi