Giorgio Alani Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2022 (edytowane) Jadę autobusem Widzę dokoła twarze ludzi Niby podobne A jednak wszystkie inne Przeżyły już one swoje uniesienia i zawody Mają różne wspomnienia i marzenia Reprezentują one różne spojrzenia I inne wizje świata Wszystkie dążą do jednego- Do lepszej przyszłości Każda twierdzi, że ma rację Choć niejedna się myli Wtem moją zadumę przerywa głos: "Dworzec Główny PKS" Mój przystanek Wysiadam. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 28 Czerwca 2022 przez Giorgio Alani (wyświetl historię edycji) 3
[email protected] Opublikowano 28 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2022 @Giorgio Alani Przypomniałeś mi pewną historię z przeszłości, jak byłem biznesowo w Chinach, zapytaliśmy czy możemy spotkać się z dyrektorem zakładu. Ktoś odpowiedział - jest na hali krosien, przy maszynie 354 - pracował jak inni, w takim samym mundurku jak inni. Nie chciałbym doczekać takich czasów, abyśmy wszyscy byli jednakowi jako szara masa. Pozdrawiam Giorgio. 1
Giorgio Alani Opublikowano 29 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2022 @[email protected] Bardzo ciekawa historia. Odnośnie tej szarej masy to się zgadzam.
Rekomendowane odpowiedzi