Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Święta Kanaan

Rekomendowane odpowiedzi

@Domysły Monika

Mój punkt widzenia na temat współczesnej edukacji znajdzie pani w mojej ustawie zasadniczej - Konstytucji Polskiej Rzeczypospolitej Narodowej, młodym ludziom proponuję samoedukację - nie mam uprawnień do wykonywania zawodu nauczyciela i nie mam zamiaru iść na studia - nie będę wznosił świeży zew świeżości do zabetonowanych szkół wyższych - starym ludziom obojga płci, tymczasem: niech pani powie prawdę - o co chodzi pani z tym tytułem wykonawczym? 

Łukasz Jasiński 

@Domysły Monika

Tak przy okazji: "Święta Kanaan" - otrzymała pomarańczowy nagłówek, oto on: "Gorący Temat!"

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)

@Łukasz Jasiński  zaufanie ...to proces, wzrasta w nas od .... mały człowiek, nastolatek, dorosły, starzec..

Mały człowiek  on doświadcza tego procesu najbardziej istotnie.. nastolatek wydaje wyrok - na tak lub nie.

Dorosły stosuje się do wyroku. 

Tytuł wykonawczy ...jak ty to mówisz proste i logiczne ? 

Ty nie ufasz nikomu ... jesteśmy dwunożne.... 

Nie jesteśmy, nie wszyscy i miałeś okazję doświadczyć dobra od drugiego człowieka, ale uznałeś to za nieistotne bo zło lepiej się "uprawia" żyzna gleba plon obfity ...tylko że potem wraz nic nie ma do zjedzenia. 

Edytowane przez Domysły Monika (wyświetl historię edycji)

@Domysły Monika

Odebrałem to w innym kontekście: w kontekście cywilnoprawnym - chodzi o tytuł wykonawczy, najważniejsza jest dla mnie bolesna i okrutna prawda, a prawdę mówił w Parlamencie Europejskim - Grzegorz Braun i w mediach - Robert Bąkiewicz, dlatego też: wspieram ich słowem - stoję po stronie bolesnej i okrutniej prawdy, wiadomo: większość jako głupota nigdy nie ma racji, tylko: mniejszość jako mądrość - podobnie jest z bolesną i okrutną prawdą: z punktu widzenia sekt monoteistycznych - moja postawa jest zła, natomiast: z punktu widzenia Słowiańskiej Religii Politeistycznej - Poganizmu - ich postawa jest zła, bo: blokowanie natury człowieka - jego pragnień cielesnych, umysłowych i duchowych - prowadzi do zniekształceń osobowości - chorób psychosomatycznych i patologii seksualnych - zboczeń, na przykład: do gwałtów, molestowań, pedofilii i kazirodztwa i z tego powodu: unikam rozmów z ludźmi opętanymi dogmatycznie, ideologicznie i doktrynalnie, proszę zauważyć: Robert Bąkiewicz jest bardzo dobrym organizatorem społecznym - prezentuje Ideę Ojczyzny, natomiast: Grzegorz Braun - Ideę Miłości, Waldemar Łysiak - Ideę Kultury i ja: Ideę Wolności...

Łukasz Jasiński 

@Domysły Monika

A w marcu będzie kolejna rocznica Zbrodni Katyńskiej i wrzucę na pierwsze miejsce - "Wygnańcy" - powtarzanie i przypominanie i powtarzanie jest Matką Wiedzy, jak mówiłem i tak jest jak miało być - dwie ostatnie rymowanki zdobyły już kwadratowe okienka z numerkami - strony, mówiłem już: nie będę po raz kolejny i po raz kolejny pisał wiersze okolicznościowe - to praktyka błędnego koła, inaczej: śmiertelna rutyna...

Łukasz Jasiński