Jay Jay Kapuściński Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Jacku za odwiedziny, nie wiedziałem co to jest onomatopeja, w szkole nie uczą istotnych rzeczy, więc dziękuję, że mi pomogłeś :) dziękuję za trójplusa i pozdrawiam
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za wejście i pozostawienie po sobie tych kilku miłych słów pozdrawiam
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za Twój stosunek do moich tworów i za miłe odwiedziny pozdrawiam
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. fajnie, że Ci się spodobało, bardzo mi miło z tego powodu dzięki za odwiedziny pozdrawiam
zielen oczu Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Cudo, które samo się przeczytało, ja tylko spoglądałam z boku. Prawie wszystko zostało już powiedziane, więc powtarzać nie będę- bo celu to raczej nie ma, chociaż może, zresztą ja nie o tym miałam:) Pozachwycam się jeszcze trochę tu, za zgodą szanow(a)nego autora, oczywiście. pozdrawiam zielona
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Ci bardzo za odwiedziny, miło mi, że na chwilę się zatrzymałaś pozdrawiam
Freney Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Jayu. Sprawa ma się tak: różne słowa mają różny ładunek, nie chodzi tylko o słowa tzw. mocne. "Łże" nie pokrywa sie całkowicie z "kłamie", a zważywszy na stronę dźwiękową, wybierając "kłamie", tak jak groziłeś, poważnie zubożyłbyś całą tę historię. Dla mnie wiersz pozostaje zapisem frustracji okołokryzysowej, biedronka ze sfingowaną śmiercią rzeczywiście wywołuje uśmiech; zastanawia mnie "przemyślaność" całości - po pierwsze nie wierzę Ci, że nie miałeś w szkole onomatopei (chyba, że jesteś aż tak młody), po drugie - do całej okołomagicznej otoczki pisania wierszy warto podchodzić z dużym dystansem i dużo czytać o warsztacie. Znajomość puli, z której możesz czerpać, naprawdę pomoże Ci pisać, nie tylko wiersze. Słowo poezja - w miarę wiernym tłumaczeniu - oznacza wszak "robota"...
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale ja nic nie groziłem, to było tylko postanowienie, nic na siłę. W szkole naprawdę nie miałem onomatopei (jestem w pierwszej klasie liceum). Wierszy znanych przyznam się mało czytam, ale nałogowo przesiaduję na forum więc to na pewno daje mi również bardzo dużo. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi