Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Tajny Ruch Oporu

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Dla jasności: Ruch Narodowy ma pochodzenie masońskie - został założony przez emigrantów z Powstania Styczniowego w Szwajcarii jako Dom Polski, a głównym jego założycielem był Jan Ludwik Popławski - mało kto o tym fakcie historycznym wie... Dlaczego w Szwajcarii? Tylko dwa kraje na świecie - nie uznali Rozbiorów Polski - to Turcja i Szwajcaria, proste i logiczne?

Łukasz Jasiński 

• 3 tygodnie później...

Jak rzekł Adam Mickiewicz: "Jeśli zapomnę o Nich, Ty, Boże na Niebie - zapomnij o Mnie!"

Tak więc:

Wciąż nie została wyjaśniona sprawa zaginionego Okrętu Wojska Polskiego - Orzeł, zamach na generała Władysława Sikorskiego, zamach na papieża Jana Pawła II i Zamach Smoleński, nie wspominając już o Zbrodni Katyńskiej i Rzezi Wołyńskiej - tak powstają Polskie Legendy, zresztą: zwykli ludzie dużo więcej wiedzą od tych tam na górze - urzędników.

Według mnie:

Okręt Wojska Polskiego - Orzeł - został zastrzelony przez angielski myśliwiec - celowo, zamach na generała Władysława Sikorskiego zorganizowała MI6, zamach na papieża Jana Pawła II zorganizowała KGB i zamach na elitę intelektualną zorganizowała CIA, kończąc: mam to udowodnić - stosując zimną logikę i racjonalną dedukcję?

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)