noce się wydłużają
wplatając w cienie drzew
zapomniane oddechy
wiatr przemyca mróz
z melodią zimowego poranka
rozsypując na ziemi
szkło zamarzniętych łez
wschód słońca
będzie jedynie wspomnieniem
dziecinną fatamorganą
która nie chce odejść
jakby chciała zaistnieć
być zapamiętana
przez nocy ciemne źrenice
doceniona
Klaudia Gasztold
@Nata_Kruk :) bliźniaków kosmicznych mamy całe mnóstwo :) dzięki temu możemy się nie tylko porozumiewać, ale także czuć...
Dzięki, hej!
@Wędrowiec.1984 Dokładnie. Też tak czuję. W pisaniu trudniej jest 'peplać' (choć niektórym się zdarza ;)) a przecież chodzi o to, by ta mowa miała sens, który zmienia nas w coś lepszego/wyższego.
Dzięki
Ciekawe rozważania
Ale ja skłaniam się "bzdurnej" teorii że wszechświat istnieje nie dłużej jak 5000 lat. Naukowiec, który to wymyślił podparł się widmem grawitacyjnym, które nagle zaczyna się 5000 lat temu. - ale zostawmy to na boku
Obserwując różne dziedziny nauki nie odnosisz wrażenia, że odkrywamy to co jest nam dane odkryć. A np. tworzenie się pierwiastków w zderzaczu Hadrona jest zupełnie przypadkowe - a może nie skoro pracujący tam ateiści stali się nagle żarliwymi katolikami.
Gietrzwałd maleńka miejscowość na Warmii a ludzi beznadziejnie chorzy mający przed sobą życie liczone w dniach nagle zdrowieją itd... Jestem tam kilka razy w roku słucham świadectw - opowiadają co przeżyli - czy kłamią?
Nie przyjechali podziękować! Przepraszam ale otwieram dzioba z wrażenia!!
I jakieś te wszystkie teorie kosmiczne bledną. Oczywiście badajmy obserwujmy ale zmieńmy się Aż chce się krzyknąć "bądźmy miłującymi się wzajemnie ludźmi" - a ponoć to truizm
@Leszczym
Olga Aleksandra była wielce utalentowana. Przypuszczam, że bardziej niż autor słów i muzyki zalinkowanej przeze mnie piosenki. Ludzkość charakteryzuje wielomiar: serce sercu nie równe, rozum rozumowi też i tak jest ze wszystkim co w nas i wokół.