Somalija Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2022 (edytowane) prosty obowiązek przeżycia w puszczy świerczynę śniegi przygięły do ziemi kamień drze ziarna w rzeszotach ości mączne jedna kobyła w pole i na rozpłód zarzutnia na rybę Małoruś w odwiecznych polskich przekazach to na wschód tam gdzie kobieta o suchej pochwie i o białych nadgarstkach klątwę z ziemi podnosi w siedem pokoleń do przodu mierząc wyszczerbił jad granice filtruje obecność języka nieposłuszeństwo krwi ruska broń dalekosiężna latające domy i nowy adres na wschodzie czy wyświetlą się kiedyś te sprawy czarnoumaszczone Edytowane 13 Maja 2022 przez Somalija (wyświetl historię edycji) 5
[email protected] Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2022 @Somalija Pisze - filtracyjne, czytaj - koncentracyjne. Miłego wieczoru Ago.
Somalija Opublikowano 12 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2022 @[email protected] Nie wiadomo, co się tam dzieje... Dziękuję za serduszko Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Corleone 11 Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 (edytowane) @Somalija W piątej linijce drugiej strofy "te" jest zbędne. Mam też pytanie o "latające domy". Podobają mi się metafory w wierszu i istotne pytanie w zakończeniu utworu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , na które odpowiedź brzmi: "Tak". Już można znaleźć "wyświetlenia spraw czarnoumaszczonych" w alternatywnych kanałach informacyjnych . Ponownie zadam pytanie o ładunek emocji w wierszu. Chyba, że przez pisanie utworów tej treści uwalniasz siebie od niepokoju... Serdeczne pozdrowienia . Edytowane 13 Maja 2022 przez Corleone 11 Uzupełnienie komentarza (wyświetl historię edycji)
Somalija Opublikowano 13 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 @Corleone 11 A w tej piątej linii, rzeczywiście skrzypiało, ale kombinowałam jeszcze z bogaczkami w złotych bransoletkach, bo te będą się dopiero mścić na bogatych Rosjankach, gdziekolwiek przetną się ich drogi. Latające domy to takie trafione przez rakietę...
Corleone 11 Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 By@Somalija Taka zemsta mogłaby być tematem kolejnego wiersza, jeśli wmyślisz się w uczucia osoby, chcącej jej dokonać. Ale bądź bardzo ostrożna, wchodząc na ścieżkę Ciemnej Strony Mocy. Wiesz, że pazerny Mrok czyha i niechętnie daje za wygraną. Dziękuje Ci za wyjaśnienie "latających domów" - to pomysłowa metafora Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Somalija Opublikowano 13 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 @Corleone 11 Nie, nie będę już nic wymyślać z czarnej mocy, robię aranżacje na taras, wszystkie kwitnące kwiaty mają być różowe i już kupiłam. Pojechałam jeszcze po coleusy, takie jasnozielone, bardzo piękne pan sprzedający, który wcześniej wcisnął mi pelargonię lilaróż, dziś zareklamował mi petunie burgund. Wykręciłam się, ale jadąc do domu zaczęły mi się marzyć, bo miały ciężki aksamitny kolor... chyba jurto pojadę, zobaczę jak z ziemią i donicami... i nie myśl już o czarnej mocy...
Corleone 11 Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2022 @Somalija Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To świetnie, że nie będziesz Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . A przecież wiesz, że jak najwięcej myśli poświęcam Światłu. W końcu jestem Jedi
Somalija Opublikowano 14 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2022 @Corleone 11 Ja też mam jasne moce, chyba że ktoś mi wejdzie w drogę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. .
Corleone 11 Opublikowano 14 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiem doskonale, że masz . Ale "Jedi wykorzystuje Moc dla wiedzy i obrony. Nigdy do ataku." /Mistrz Yoda/
Somalija Opublikowano 15 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ja nie mam w naturze ataku, choć obrona zwłaszcza na wielu frontach bardzo męczy
Rekomendowane odpowiedzi