Henryk_Jakowiec Opublikowano 10 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2022 Pewien grafoman, o mnie tu mowa chciał precyzyjnie dobierać słowa nie pomijając rymów, rytmiki i tworzyć nowe trendy liryki lecz choć się, dwoił troił, ćwiartował żadnych sukcesów nie zanotował bo choć miał w sobie zwinność węgorza noc przemijała a ranna zorza ją za horyzont hen przegoniła kartka poety pustką świeciła wtedy to wena dłoń mu podała jednak warunek jeden stawiała. Musisz się przyznać do beztalencia porzucić modły, prośby, zaklęcia publicznie przyznać, żeś grafomanem a nie wykręcać się wiecznie sianem. Nie chcąc żyć w grzechu jak na spowiedzi stwierdzam, że za tym ma wena siedzi i puszcza do mnie szelmowskie oko znów poszybować chciałeś wysoko. Wyszło jak wyszło i ciesz się z tego, że masz ode mnie coś zastępczego lecz raz ostatni a teraz chłopie pisz zanim wena ci dupsko skopie. 6
Marek.zak1 Opublikowano 10 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2022 Pisz Henryku, nie wierz wenie, twoje wiersze mamy w cenie, i jaśniejsze jest od słońca, że czytamy je do końca. 2
Henryk_Jakowiec Opublikowano 10 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2022 @Marek.zak1 Choć tylko jedna ale pociecha, że wiersz nie odszedł w kącik bez echa. Pozdrawiam 1
jan_komułzykant Opublikowano 10 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2022 ja tam bym pognał taką wenę i niech nie tyka grafomanów bo przecież Henryk jest jak trener - sama niech uczy się odmianów. Pozdrawiam. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 10 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2022 @jan_komułzykant Pognać nie problem można z przytupem pognana stanie się innych łupem a ja bez weny robaczek marny już mogę pisać scenariusz czarny. Czarno też widzę poezji blaski mojej, więc muszę trzymać się laski choć jej spódnica odsłania ciało więcej dla innych dla mnie za mało. Pozdrawiam
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 Witam - pisz dalej Henryku nie chowaj się na strychu - Pozdr. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 @Waldemar_Talar_Talar To nie moje są rewiry strych zajęty przez wampiry choć na razie jeszcze poszczą ale zęby na mnie ostrzą. Pozdrawiam
A-typowa-b Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Z upodobaniem dla tej części wiersza :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 @A-typowa-b Za mną zaś ciągnie się ten dylemat nadstawić dupsko czy może temat podłapać w sklepie, może w tramwaju czy coś napisać o maju w maju. Pozdrawiam
OloBolo Opublikowano 11 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 żarci... żeby nie było, że ja tak na poważnie . Pozdrawiam :) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 11 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2022 @OloBolo Zaraz sobie wydrukuję i dowodem będzie to mym że mam wiersz dedykowany nim pochwałę się znajomym. Pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi