Michał Ziemiak Opublikowano 31 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 smoła zmieszana z rzeką nie wróży nic dobrego grilowane dusze żeglują temperatura poniżej minimalnych stu stopni komiczne ciemności kopyta drgają strachliwie rdzawe widły nawet rogi przemokły cieknie z nich absurd okrągłe suszarki Dantego ledwie zipią morał – nie należało czytać i zwykłym i stróżom i tym z przedrostkiem arch Pani Twardowskiej ach – ta gorycz gdańskiej gorzałki bo pierwszego kwietnia zadziorni aniołowie nie próżnują
Michał Ziemiak Opublikowano 31 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Witam! Zostawiam wam ów pisadło do zjedzenia ;-) Jutro na pewno posiedzę sobie dłużej na forum i "pokomentuję" - a póki co - wracam do papierów - niewolnictwo... POZDRAWIAM!
stanislawa zak Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 satyra kwietniowa? zdążyłam w sam raz, schrupać na czas. postrav- i jam!
Jego Alter Ego Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 hmm,no ciekawe skąd pan Michał czerpie siłę na taki miodek po tej papierkowej robocie;) podziwiam:) i pozdrawiam Cię cieplutko
Jay Jay Kapuściński Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 dobry wiersz upichciłeś, zjadłem ze smakiem ;) pozdr.
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Hm jest nieźle... najbardziej podoba mi się początek... pozdrawiam Nieśmiertelności i miłości życzy - Nieśmiertelny
zielen oczu Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 strażniczka się dorwała na moment do komputera i będzie tak łaskawa, ze skomentuje :) więc:"ta gorycz gdańskiej gorzałki"- a ja jestem z Gdańska:), nie no, ja nie o tym chciałam pisać. powiem tak, wiersz jak zwykle Ci się udał, to nie powinno Cię zaskoczyć. Poza tym, że jest udany jest też świetny. Chyba zacznę dążyć do toruńskiego ideału (ale dziś słodzę). Może i wypowiedź za bardzo się nie klei ale obiecuję tu jeszcze zajrzeć i dokończyć może trochę konkretniej i obszerniej, jak już zwykło się robić. pozdrawiam gorąco (temperatura gorącego grilla:)) zielona-talia
Michał Ziemiak Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No wreszcie oderwałem się od papierów i mogę cosik napisać ;-) Pansy - znowu mnie rozpieszczasz ;-) Bardzo dziekuję Ci za tak dowcipny komantarz - Pan Michał - hehehe - zaraz wracają marzenia o tym, by zostać Wołodyjowskim ;-) POZDRAWIAM!
Michał Ziemiak Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam! Cieszę się, że dnia zaserwowne na Prima Aprilis tak smakowało! Ale deserem jest czytać właśnie pozytywne komenty ;-) POZDRAWIAM!
Michał Ziemiak Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Hehe - cieszę się, że zdążyłaś! I cieszę się, że było ów pisadło chrupiące - to przez te grilowane dusze... ;-) POZDRAWIAM!
Michał Ziemiak Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ano ten "miodek" powstał właśnie w czasie papierkowej roboty! Siedziałem obłożony książkami na uczelni, a Wisła zalewała mi miasto - skojarzenie poszło przez łeb i się napisało! Tylko na opublikowanie czekałem aż do wczoraj, żeby "było na czasie" ;-) POZDRAWIAM!
Michał Ziemiak Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cóż mi pozostaje powiedzieć Jay - na zdorwie ;-) Dzięki za "pozytywkę komentną" ;-) POZDRAWIAM!
Michał Ziemiak Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam! Cieszę się, że ów bazgroły przypadły do gustu. Poczatkowo początek (sic!) był trochę inny - bez tych dusz grilowanych - to mi wpadło do głowy przed samą puiblikacją - dzięki Bogu ;-) POZDRAWIAM i jak zwyklę dziękuję za życzenia - tego nigdy za mało ;-)
Michał Ziemiak Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cześć - ledwo na oczy widzę, a jeszcze 20 nie ma... No ale przynajmniej mogę zrobić sobie chwilę wolnego ;-) Hehe - ta gdańska gorzałka, podobnie jak duszyczki z grila, wpadła do wiersza na samym końcu - jako podkreślenie zadziorności skrzydlatych. Wiesz - mi takie rogato - skrzydlate tematy bardzo odpowiadają i dlatego często z nich korzystam ;-) Co do tego toruńskiego ideału - bardzo dziękuję ale do ideałów to ja mam jeszcze baaaaaaaaaaardzo daleko - hehe - ale to zabrzmiało... Tak czy siak cieszę się, że kolejne moje wierszydło przypadło Ci do gustu! POZDRAWIAM!
Ul.CIA Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Witaj Michale. O powodzi w piekle nie słyszałam, ale jak widać 1 kwietnia wszystko jest możliwe. Pozdrawiam ;) Cię serdecznie. P.S. kiedy wydajesz tomik? ( z przecieków wiem że "...CIA" zamawia autograf )
Michał Ziemiak Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witam! ów powódź zdarzyła się naprawdę - w mojej "za-anielonej" głowie ;-) Wydanie tomika... Moje wielke marzenie - ale niestety, raczej bez szans na ziszczenie... Ale co tam - grunt, że jest to forum! Dziękuję za lekturę ;-) POZDRAWIAM!
Michał Ziemiak Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Izo - dziękuję bardzo - szczególnie za te neony i wyciskanie ;-) Powiedzmy, że mam takie imadełko we łebie - a skoro taka "mechanika wyobraźni" podoba Ci się - tym bardziej jestem zadowolony ;-) POZDRAWIAM anielsko - diabelsko!
51fu Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Tyle powiem, że oryginalnie. Że ciekawie, zgrabnie. I że daję plusa. Wybacz lakoniczność, dziś nie dzień na gadanie. Pozdrawiam. // 51
Rekomendowane odpowiedzi