Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

A to... Polska... właśnie

Nata_Kruk

Rekomendowane odpowiedzi

@Nata_Kruk

W Polsce są dwa systemy: państwowy i kościelny, pierwszy jest racjonalny, a drugi: pacyfistyczny - wybór jest tylko jeden, nie można być etycznie dualistycznym.

Jeśli chodzi o mnie, to: nie lubię tłumów, jeśli nie mam obowiązku - unikam tłumów, przypominam: jako były pracownik Archiwum Akt Nowych miałem szkolenie z Obrony Cywilnej, natomiast: lubię zorganizowane organizacje państwowe - takie jak wojsko, służby specjalne i policję i ze wzajemnością - komunikacja pomiędzy nimi i mną funkcjonuje bez zarzutów, dodałbym jeszcze kibiców Legii - ultrasów - też jest wszystko w porządku, najgorsi są ochroniarze (emerytowani SB-cy i milicjanci), Straż Miejska (wojsko i policja też ich nie lubi) i kanary (większość z nich to świadkowie jehowy).

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)

@Łukasz Jasiński ... to mamy podobnie, także unikam tłumów, a jeśli chodzi o Polaków.. umundurowanych.. lubię, gdy grają w swoich orkiestrach, serio.... tak jakoś działa to na mnie.

Podaję ciekawy wykład.

Edytowane przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)

@Nata_Kruk

Kobieta decydując się na mężczyznę, który spełnia obowiązki służbowe - patriotyczne - musi mieć świadomość, iż nie zawsze będzie pięknie jak w romantycznej bajce, niestety, ktoś musi takie obowiązki wziąć na własne barki w imieniu Państwa Polskiego - dzięki temu wciąż istnieje Naród Polski.

Jeśli chodzi o powyższy filmik, to: bez napisów niczego nie oglądam - jestem osobą niesłyszącą.

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)

@Łukasz Jasiński ... niechby dla każdego mężczyzny, obowiązki służbowe były naprawdę... patriotyczne...

bo z tym, że nie zawsze jest pięknie i romantycznie, zgadzam się całkowicie.

Dałam film, bo interesujący, wiem, że musiałbyś mieć napisy.. ja takiej wersji nie znalazłam, sorry.

Dorzucam coś z całkiem 'innej beczki'. Czaaasem oglądam jego filmy.