Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 @Werka1987 Patrząc na to z mojej strony jestem też uzależniony chaos i degrengolada myśl na drugą się nakłada a ja pośród niczym w trąbie tej powietrznej wiersze rąbię dla zabawy, przyjemności lub dla określonych gości mieszam style, mieszam składnie często piszę, co popadnie bo choć jestem romantykiem lecz niestety starym prykiem. Pozdrawiam 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 @Werka1987 wzajemnie :)
huzarc Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 @Henryk_Jakowiec ja już prawie nie piszę wcale. Poezja to jednak towar luksusowy, a w czasach trudnych, za inne narzędzia trzeba chwytać. Pozdrawiam:) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 @huzarc W moim wieku obowiązki sprowadzają się do zera wolę spokój mieć i ciszę choć czasami żonka gdera wtedy nagle mam kłopoty słabo słyszę, mam ziewania idę się przez chwilę zdrzemnąć bo to jeszcze nie czas spania. Pozdrawiam
huzarc Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 @Henryk_Jakowiec u mnie pojęcie dnia i nocy jest zatarte. Działam permanentnie w logice doby. Ktoś musi bowiem nie spać, aby inni spać mogli:) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Też zarywam często nocki tu przykładem teraz świecę ale kiedy dzień nastanie na tapczanik wnet polecę.
huzarc Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 @Henryk_Jakowiec to masz dobrze:) jak już po nocy 50km samochodem przelecę to trzeba telefon mieć przy uchu... czasy są srogie... 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pracowałem lat pięćdziesiąt więcej nie chcę, mógłbym stwarzać niebezpieczne sytuacje - po co innych mam narażać? Pozdrawiam
huzarc Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 @Henryk_Jakowiec ja młody, dla mnie świata korowody, nagle alarmy i krwawe gody... Ale sytuacja taka, że z emeryta trzeba zrobić wojaka, mój rocznik niestety ostatni, w którym były żołnierskie komplety, potem wszyscy szli od razu do cywila, stąd gdy taka nastała szczególną chwilą, plus czterdzieści w u zdarzeń brzegu szykuje się w razie czego stanąć w szeregu;) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 @huzarc Nie dla mnie dziś karabin nie dla mnie dziś wojaczka ja mógłbym dziś jedynie przywalić komuś z laczka. Cóż komputer trzeba zamknąć jeszcze inne obowiązki już niebawem mnie czekają a to temat dosyć grząski Pozdrawiam
huzarc Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 @Henryk_Jakowiec mlodsze oczy są od tego, aby wypatrywać złego, a dlonie od tego, aby spokojnego snu zarzywały sędziwe skronie:) 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 @huzarc Właśnie zamierzam iść na spoczynek bo już niebawem świt ptaki zbudzi i zaświergocą poranny koncert sobie, przyrodzie oraz dla ludzi. Pozdrawiam
huzarc Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 @Henryk_Jakowiec są i ptaki, ale dziś nieme bo noc pokojna, Lecz czy każdy dzień taki niewinny być może Gdy w ogniu wschód budzi wojna I nas ten żar być może zmorze
staszeko Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2022 @Werka1987 Ponoć nawet piszący do szuflady podświadomie pragnie, aby jego teksty zostały przeczytane. Portal literacki jest właśnie wirtualną szufladą, do której teoretycznie każdy może zajrzeć, tylko mało kto tak robi. Mnie psychiatra poradził, żeby w trudnych momentach pisać, zamiast zażywać antydepresantów i faktycznie czuję się lepiej. Pozdrawiam serdecznie. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Rekomendowane odpowiedzi