Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Bukiet

Rekomendowane odpowiedzi

A czasem podchodzę do ciebie z najrzadszymi  kwiatami. I niekiedy pomyślę - ja wciąż zbyt kalkulujący - tak biję się w pierś - czy otrzymam więcej niż wkład własny. I nawet gdy założę fakt bezcenności uśmiechu twoich oczu zerkam na bukiet i cynicznie, po cichu pytam, które z nas jest mniej bezinteresowne. I chyba mi wychodzi, że w urodzie i uczuciach to właśnie nieparzyste kwiaty są najgłębsze, najprostsze i najczystsze. Wybacz mi, ale za żadne skarby tego świata nie pokażę ci tego wiersza, bo dzisiaj wątpiący i mocno nieswój.

Seranon, 25.04.2022r.

Edytowane przez Leszczym (wyświetl historię edycji)

@Leszczym może intencje miałeś inne. Czytając wiersze, odbieram je z swojego punktu widzenia, czasem uda mi się trafić na zamysł autora, lecz rzadko się to zdarza. Nie wiem czy stety, czy niestety.

Pozdrawiam serdecznie :)

Edytowane przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji)

@Antoine W tak wiersze bywają podobne do kwiatów ;)) Fajnie, że odczytałeś tę moją pokątną intencję w tym tekście ;) Mam wrażenie, że i w formie  pisania poezja.org potrafi sprawić zbliżenie wiersza do internetowego posta ;) Ale to temat na głębszą dyskusję. Jest jednak czymś w miarę świeższym dodawanie zdjęć pod wierszami, czy plików muzycznych czy filmowych. A i sens komentarzy o ile są sensowne też nadaje pewien wydźwięk, którego przecież jeszcze 50 lat temu nie było ;)))