Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Maurycy

Rekomendowane odpowiedzi

przy uchylonym oknie

firany podmuchem letniego wiatru falują

promyki wschodzącego słońca z tobą flirtują 

w fotel wiklinowy wtopiona

w pidżamie w spiętych mokrych włosach

jesteś w siebie wtulona 

Maurycy mruczy się przytula

dłonią jego sierść czule głaszczesz 

się uśmiechasz

a ja

kawę w kubku z mlekiem w dłoniach niosę

tęsknić raz jeszcze zaczynam

kiedy w twoje oczy patrzę

niczego już nie pragnę

na nic nie czekam

o niczym więcej nie marzę

lękam się że kiedyś na zawsze Ciebie stracę

Edytowane przez Krzysztof2022 (wyświetl historię edycji)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Cum Tabula Rasa - Adventure             I napiszę teraz dramat szpiegowski o charakterze moralizatorskiej noweli, tym samym: pokażę światu mój prozatorski talent - ogromne możliwości twórcze.           Glock, Beretta i Walter odczytali wyrok śmierci rabinowi ultraortodoksyjnej sekty żydowskiej - Izraelowi Zelmanowi.   - To kim wy? - Tajnym Ruchem Oporu! - Jakim?             Mamy bogatą, ciekawą i długą - historię: korzeniami sięga ona do całkowicie legalnego spisku konserwatystów i reformatorów - Konfederacji i polskiej rewolucji narodowej - Insurekcji, potem: stworzyliśmy dwanaście głęboko zakonspirowanych - Lóż, jesteśmy również spadkobiercami powstańczych Szabel, Kos i Sztyletów, także: Polskiego Państwa Podziemnego, kończąc: Solidarność, Niepodległość i Racjonalność - to: MY!   - Nie zabijecie mnie... - Nie, nie zabijemy, tylko: bardzo ładnie poprosimy o napisanie pożegnalnego listu... - Nie dacie rady CIA, Mossadowi i FBI - jesteście bez jakichkolwiek szans!             Beretta obdarzyła szefa koszer nostry ironicznym uśmiechem, wyciągnęła: Vistę - przeładowała...   - Wiesz, rabinie, popełniłeś ogromną zbrodnię: wymusiłeś ustawowy szwindel na republikańskim prezydencie tego kraju - Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej! - Zwrot mienia bezspadkowego jest koniecznością dziejową: sprawiedliwym wyrokiem mojego pana - Jahwe! - Wiesz, rabinie, jesteś kompletnie pierdolnięty na tej głowie bez rozumu!             Ciało rabina padło na dobrze sfałszowany list, jasne: Tajny Ruch Oporu - zastosował znaną metodę: upozorował - samobójstwo i pozostawił ten jeden jedyny trop: Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego, natomiast: CIA, Mossadowi i FBI - dał wybór pomiędzy dżumą, tyfusem i cholerą.   Łukasz Jasiński (Warszawa: 2019)
    • Hotelik.. nienasycenie... sprytnie sobie to poukładałaś. Ogólnie, po czytaniu zostaje uśmiech. Pozdrawiam, Lauro.
    • Mnie się podobają obie wersje... z lekką przewagą na drugą... :) Pozdrawiam, Andreas.
    • wyszedł z jednej  wchodzi w drugą widząc kolejną         ................... :) bywa i tak   myśli sobie                                   kurwa... to pomijam dla siebie, nie pasuje mi w tej treści  ktoś robi sobie ze mnie jaja   tak można błądzić szukać prawdy ale po co   kiedyś do niej dojdę tylko po to by...                                               przegrać..?... eee tam, nie          Waldku.. urywam całość na.. by..  Niuansiki.. "wycięłam", ale Ty jak nie chcesz, nie musisz... :) Dobrej nocy.                                            
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Co ze mną? A stoję z boku i się przyglądam, często zastanawiając się: "To tak można powiedzieć?", "To można w ten sposób się zachować?", "Nigdy bym nie pomyślał, że taka odpowiedź zadziała!", "Dlaczego sądzisz, że jestem smutny?", "Przede mną nagłe spotkanie. Hmm... Muszę przewertować swój zbiór zachowań społecznych i wybrać odpowiednie do sytuacji - może zadziała - ale ja i tak chcę do domu."    O, no właśnie tak. :-)   Mnie nawet małżonka pyta: "Czy ty naprawdę wszystko musisz aż tak rozbierać i logicznie analizować?" :-D
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...