Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Berenika97 Dwa plus dwa to przyjaciół paczka                           minus jeden czy to doczepka                           sześć minus pięć to już wspomnienie                           każdy z piątki ma żonę dzieci rodzinę     
    • @SuzanaD To piękny wiersz o ludziach, którzy zgubili zdolność do zachwytu i widzenia piękna w codzienności. Pokazałaś, jak sami siebie pozbawiamy bogactwa świata swoim cynizmem. Zrobił na mnie duże wrażenie. Ale może nie zawsze jest tak źle. A ja widzę iskrę w porannej kawie, gdy para rysuje niewidzialne kraje, i dziecko, co z kamyków buduje świat — ono wie, że każdy kamyk to skarb. Miłość przereklamowana? Dla mnie jest każdym oddechem. Kurz ma blask — ty to widzisz, więc nie jesteś jednym z nich.  
    • @Toyer Bardzo lubię literackie zabawy z matematyką. Dwa plus jeden to nie zawsze zdrada, może to pizza dzielona z kumplami do rana! Trzy plus trzy równa się niekończącej zabawie sześciu przyjaciół we wspólnym pubie.    
    • @Berenika97   więc żyj póki chęci bo świat ponoć otworem nie wnikajmy którym - aż się pomyśleć boję wszystko zapewne jest dla nas stworzone by dobro i rozsądek były połączone :))
    • @Berenika97  tak Trurl jest z Cyberiady. Trurl przyjął jeden hed ilość ekstazy jakiej się doznaje przemierzając 4 mile z gwoździem wystającym w bucie, a potem gwóźdź się usunie. Tu jest też takie moje połączenie racjonalności i  transcendencji. Lem mówiący o sobie - agnostyk, całe życie poszukujący Absolutu, granic ludzkiego czucia i poznania. Dzięki @huzarc, @Wochen dzięki
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...