Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Onieśmiela

Biel Twojej skóry

Zielone palce

Niedbale  okrywają

Rozgrzane słońcem ramiona

Przysiąść w cieniu

Rozkoszować zawstydzenie

Ukryte przed gorącymi

Ustami nieba

Nie sposób

Odejść niezauważonym

Opublikowano

@Robert Wochna Objąć i przytulić
                                 trzy życzenia w myśli,

czasami się spełni,
                                  jak nie, sami ziśćmy!

Pozdrawiam Robercie, z opowiadań mojej babki.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @vioara stelelor brawo prawie trafiony ale chodzi mi o generalnego gubernatora 
    • 42. Grób Sardanapala (narrator: hypaspista)   1.   Na kamieniu napis — jakby ktoś śmiał się z naszych marszów.   2.   „Jedz, pij, baw się — reszta nie warta nawet tego”.   3.   Tylko tyle, królu? Kilka słów na głazie, by opisać człowieka?   4.   Kto to wyrzekł? Mądrość i strach mają wspólne echo.   5.   Łatwo podsumować, gdy droga już za tobą.   6.   Zrozumienie przychodzi zawsze wtedy, gdy zęby już wypadły.   7.   Jedna ścieżka. Dla mędrca i dla głupca. Obaj dojdą do nocy.   8.   A jednak te słowa idą za mną w marszu jak niechciany cień.   cdn.
    • @Jacek_Suchowicz To nie dla mamy:)
    • @viola arvensis bardzo dziękuję Violu  Miło Cię tu widzieć  Pozdrawiam serdecznie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@beta_b dziękuję Beatko @Berenika97 tak to prawda  To jest historia oparta na faktach  Taka o tragicznej miłości  On kocha Ona całe życie żałuje że za Niego wyszła  Później do związku wkrada się depresja próby samobójcze i takie tam różne trudne sytuacje  Niestety czasami można człowiekowi tak "zawiązać" świat i krzywdzić spadając po trochu.  @vioara stelelor znakomita interpretacja  Jest mi bardzo miło że tyle czasu poświęciłaś na analizę wiersza  Chciałam w nim pokazać to zapętlenie wirowanie i na końcu "gorzkie żale" A ten walczył towarzyszy mi przez całe życie  Mój tata pięknie grał na akordeonie i śpiewał  Może prosty taki nawet disco polowy tekst ale mnie niezmiennie wzrusza  Celowo wstawiłam wersję bez słów 
    • @Nata_Kruk @Nata_Krukwiem@Nata_Krukwiem@Nata_Krukwiem@Nata_Krukwiem Natalia? po pierwsze przepraszam, bo coś mi się popsuło i 10x (tak z przymrużeniem oka Twój login jest), drugi raz przepraszam, że tak mało na forum się udzielam, ale 1. ledwie mi czasu na pisanie starcza, dużo czasu w pracy spędzam (ten wiersz napisałem w ciągu dnia urlopu). 2. nie rozumiem współczesnej poezji a większość wierszy taka jest niestety... ps teraz piszę ten komentarz w pracy w przerwie. winny się tłumaczy. postaram znaleźć więcej czasu na inne wiersze. dzisiaj wpadł mi w oko (ucho bardziej, bo jestem słuchowcem) wiersz Bereniki. Trudno mi ocenia" wiersze po samym czytaniu w związku z tym. może ten który ma potencjał wrzucę na AI i niech mi czyta. postaram się poprawić. niestety nie jestem ideałem. brak czasu, za dużo pracy...
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...