Arsis Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Opowiadał mi o ciszy… ― o pustce ― ze smutnym wzrokiem utkwionym w istocie Wszechrzeczy… … o przebywaniu, gdzieś poza granicą neonu… Przenikał przeze mnie bez trudu, omiatając moje skronie nikłym powiewem… … omiatając pieczołowicie, jakby zadumą rozpostartą na nowo… Opowiadał o ukrytym słońcu i obłokach w niedostępnym niebie… … prawie ― nie podnosząc oczu… I nie musiał patrzeć przed siebie, by wszystko odgadnąć… … był ogromnym zbiorowiskiem poznania ― niczym drgające światło… … jak nagły prześwit w szepczącym drzewie, bądź jak cień tego drzewa przerastający mnie pod wieczór… Szedłem z nim? Naprzeciw niemu? … nie wiem… Ale wiem, że rozpościerał się… … rozpraszał się… ― z a n i k a ł… (Włodzimierz Zastawniak, 2014-06-13) 1
Somalija Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 @Arsis Hej Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Arsis Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 @Somalija nie wiem czy ci się spodoba, ale masz...
Somalija Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 @Arsis Hahaha, początek straszny, ale słucham Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Arsis Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 @Somalija straszny? to już zawsze coś...
Somalija Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ale tylko początek Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. , przecież słucham pilnie
Arsis Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2022 @Somalija cześć, aga, bóstwo jak zwykle, kreacja wyborna...
Rekomendowane odpowiedzi