Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2022 Złoża kopalin się wyczerpują zapasy z roku na rok topnieją a jednak człowiek pomimo tego przez życie kroczy z cichą nadzieją. Śmierć zbiera żniwo zgodnie z naturą kalendarz daty zrzuca zbyteczne samochód jedzie w przód i do tyłu kiedy wrzucimy mu biegi wsteczne. Życie porównać można do zupy, o której mówią, że to śmieciówka, która w saganie wrze niczym w tyglu tak samo niczym barszcz lub grochówka. Wszystko się zmienia i prze do przodu bo zegar życia nie zna przestoju a los się buja jak na huśtawce i stąd jest u nas zmiana nastroju. Kończę, bo żaden ze mnie filozof ani też znawca, życia doktryny już zmieniam temat albowiem dzisiaj głównym tematem są urodziny. Z tej to Okazji Kochany Synu przyjmij ode mnie oraz od mamy naręcze życzeń, które poniżej w Dniu Twych Urodzin Tobie składamy. Pośród tych życzeń mocno wybrzmiewa pomimo tego, że na ostatku przekaz byś nadal kroczył przez życie w zdrowiu, miłości, szczęściu, dostatku. 6
Marek.zak1 Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2022 Fajne życzenia, moje standardowe to życzę wszystkiego, co najlepsze, a ty sobie coś wybierz. Pozdrawiam 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, wiersz pisany nie dla rozgłosu bo choć laurki domeną dzieci więc z tego wniosek mi się nasuwa, że nimi także są i poeci. Więzy rodzinne mają znaczenie a pamięć jeszcze je bardziej splata syn kontent z tego, że mu laurkę w formie wierszowej napisał tata. Pozdrawiam
Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moje życzenia także ubogie w miłą otoczkę jednak przybrane wprawiają w miły serdeczny nastrój i tak przez syna są odbierane. Pozdrawiam
jan_komułzykant Opublikowano 27 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2022 bardzo to filozofowanie mi się podobało Henryku piękny wstęp i życzenia same z serca kochających rodziców Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2022 @jan_komułzykant Gdy przyjdzie pora syn nam odpłaci i choć nie będzie to wierszowanie będziemy wdzięczni za styl, za pamięć jako rodzice czekamy na nie. Pozdrawiam 1
Rekomendowane odpowiedzi