dytko Opublikowano 28 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Stęsknione mrozy zabrały już stwardniałą ziemię noce zabierają ciszę i rozjaśnione niezdarnie ciemności poranki - senne marzenia, spocone koszmary innym bezsenność wschodem słońca. Ciebie nikt nie śmie mi zabrać, Jedynie chwilę potrzymać za ręce pokazać inne wschody i powietrze nadwyrężyć język. Powiedz, że wychodzisz tylko na chwile po świeży chleb do piekarni a ja koniecznie muszę być nakarmiony urwaną piętką Twoimi rękami. Nie potrzebuję łez i białej chustki na „do widzenia” nim pomacham, drwić będziesz za plecami chichotać tak po swojemu wzruszać ramionami niesymetrycznie Pozwolę Ci spacerować po moich rzęsach w kępce włosów zasypiać za łukiem, pod krzakiem brwi chować się przed deszczem. Nim zdążę wyłkać – do widzenia zaprzesz dech mój na dzień dobry A potem już tylko liście jesienne kiedy wiosna nie zdążyła zapachnieć odjazdem – - ona też potrafi zasnąć dla powrotów.
Ania D. Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podsumowując: ogólnie średnio, ale po kilku poprawkach może być naprawdę dobrze.Pozdrawiam i mam nadzieję, że Agata będzie o Tobie pamiętać.
Michał Ziemiak Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Ładny ale za bardzo przegadany - za duzo tu tych motywów odejścia - poskracać można by było tu i ówdzie - wtedy wg mnie będzie znacznie lepiej! POZDRAWIAM!
ot i anka Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 ...szczere,prawdziwe ...podoba mi sie, zreszta jak wiekszosc tego co piszesz. Nie rozumiem nigdy tego jak ktos czepia sie slowek, kiedy wiersze powinno(?)odbierac sie ...dusza(?) ps. odpiszesz na maila?:) pozdrawiam i mam nadzieje ze agata wroci szybko...
Rekomendowane odpowiedzi