Dared Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2022 Kazek ma garb i darmowe piwo w "Starej Chacie" kiedy tylko prawie jak Cotgrave zacznie opowiadać jedną ze stu tysięcy historii niektóre już gdzieś czytałem i podejrzewam że to nie garb tylko zwinięte skrzydła 2
jan_komułzykant Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2022 Piękna puenta. Jest jeden taki, na którego mówią "koń", też gaduła. Kopyta ma na pewno i to słusznej wielkości, o skrzydła nie podejrzewam. Niektóre stajnie jednak się do niego nie przyznają ;) Pozdrawiam.
Dared Opublikowano 11 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2022 @jan_komułzykant Może to koń Garbusek ? dzięki, pozdrawiam 1
Rolek Opublikowano 11 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2022 @Dared Mieszkałem kiedyś na stancji za studenckich czasów. Obok mieszkał samotny już pan Staszek. Jak nie był pijany to prawił takie fajne opowieści, że słuchaliśmy z wybauszonymi oczami.
Dared Opublikowano 11 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2022 @Rolek Polecam powieść Alana Sillitoe "Gawędziarz" czytałem w młodości , zrobiła na mnie wrażenie, Kazek żyje tylko w "Starej Chacie" jest teraz Żabka ;-((
Rekomendowane odpowiedzi