Krystyna Nawrocka Opublikowano 27 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 moją pamięcią oczu przymkniętych widzę bzów ogrodzenie moją pamięcią uszu słyszę szum rozmów pod bzów rozkoszą moja pamięcią serca biję strzeliście pagórek skupiony na podziw świata płynę pamięcią myśli do was do majowych wieczorów kiedy słowik ciszę mieszał na pamięci słowa lecę do ciebie do modlitw zdziwionych wypowiedzianych do połowy
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Mm... naprawdę piękne... trochę niepodoba mi się jedynie czwarta strofa (zresztą wkradł się błąd - powinno być - "ciszę"), ale końcówka bardzo mi się podoba... pozdrawiam Nieśmiertelności i miłości życzy - Nieśmiertelny
patrycha Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 mnie bardzo podoba sie przyjęta konwencja. Nie jest to zbyt ambitne ale przemawia (przynajmniej do mnie) ładnie ujęłaś niektóre momenty: "płynę pamięcią myśli do was do majowych wieczorów kiedy słowik ciszę mieszał" pozdrawiam zamglonym usmiechem :)
Ul.CIA Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Witaj Krystyno. Pamięć twego wiersza odbieram bardziej jak wspomnienie - które jest "wytworem pamięci"- bardzo miłym :) jako refleksję nad wspomnieniem. Choć jednocześnie "pamięć" w tym wierszu jest dla mnie uosobieniem tworzenia poezji... to póki co wszystko z czym chcę się z Tobą podzielić. Pozdrawiam.
Krystyna Nawrocka Opublikowano 28 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 dyngusowo dzięki za komentarze krystyna
Rekomendowane odpowiedzi