Corleone 11 Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2022 @Somalija @Somalija Ago, skoro w takim myślowym kierunku poprowadziłaś "wschodni los", to wzmocnij jego wydźwięk, używając bardziej właściwych słów. Nie "podcięła", a "poderżnęła". Nie "pokrojone", a "poćwiartowane". Zastrzeżenia mam odnośnie do powtórzeń: "zbrodnia" - "zbrodniarze" - "zbrodnie". Zakładam, że właśnie tym zabiegiem chciałaś dodać wierszowi brzmienia. Ale to go obciąża. Może zatem jakaś metafora w miejscu "zbrodniarze"? I zakończenie na "skrwawia". Ponadto: może "arystokraci" zamiast "książęta"? Niemniej podoba mi się Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Serdeczne pozdrowienia .
Somalija Opublikowano 6 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2022 @Corleone 11 Dziękuję za szczerość i szczegółową analizę Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Nie mam pomysłu na metaforę o zbrodni, a książęta to miała być ironia...
Corleone 11 Opublikowano 6 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Proszę Cię bardzo . Nie masz pomysłu, powiadasz. Wszechświat podsunie Ci pomysł, zwróć się Doń . Ale najbliższych współpracowników Stalina możesz śmiało nazwać książętami z racji władzy, którą posiadali. Zwłaszcza Ławrientija Berię. Dobrej nocy .
Somalija Opublikowano 7 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2022 (edytowane) @Corleone 11 Bardzo możliwe, że coś na mnie spłynie. Wiele razy myślałam, że to koniec, że już więcej nic nie napiszę, a tu przychodziły do mnie obrazy i pomysły, wystarczyło je przekuć na strofy... Poprawiłam zakończenie w tym wierszu, może będzie przez ciut lżejszy... Mam jeszcze w zeszycie kilka wierszy miłosnych, ale nie czas na takie pisanie, no i skrypt do ,,Jaruy" ... Edytowane 7 Marca 2022 przez Somalija (wyświetl historię edycji)
Corleone 11 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cześć Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Obrazy i pomysły mogą przychodzić częściej - zależnie od tego, jak często otwierasz umysł na Wszechświat. Spojrzę do wiersza, oczywiście . Nie czas na takie pisanie? Jeśli przyszły Ci na nań pomysły i je napisałaś, to może jednak czas? Czekam na "Jaruę". Dobrego dnia
Somalija Opublikowano 7 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2022 @Corleone 11 Jarua jest na Ukrainie, to powstanie na nowo w ludziach odwagi i męstwa...
Corleone 11 Opublikowano 7 Marca 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Co dokładnie masz na myśli? I "norymberskiej", nie "norynberskiej" Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Serdeczne pozdrowienia .
Somalija Opublikowano 7 Marca 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2022 @Corleone 11 Wymarzył się w mojej głowie wzór męstwa i sam widzisz, że się narodził na Ukrainie...
Rekomendowane odpowiedzi