Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Wędrowiec.1984 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 (edytowane) Miłość po miłości (improwizacja) Każesz mi tęsknić, Dobra kobieto, Do snów splątanych Erotykami. Do twoich spojrzeń, Zmysłów wrażliwych; Tych co tańczyły Pomiędzy nami. Jakże mam tęsknić Za tym co było? Kazać przeszłości Cofnąć zegary? Przestań mnie dręczyć, Przestań zabijać; Smukłej sylwetki Widzę wciąż zarys. Znów zacznę tęsknić Za namiętnością, Często podlaną Szczerymi łzami. Pozwól, że zacznę Dziś tak jak wtedy Erotyzować Pomiędzy snami. --- Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji) 11
Annaartdark Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 @Wędrowiec.1984 gdyby można było pokombinować w tym zegarze, nie dane nam władać wskazówkami.
Wędrowiec.1984 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 (edytowane) @Annaartdark Zawsze mogę wyciągnąć baterie albo zatrzymać wahadło, tylko że po ich ponownym włożeniu albo rozkołysaniu wahadła czas nie zacznie płynąć wstecz. To Ci dylemat właśnie. ;) @Annaartdark Ten wierszyk to taki trochę spontan nad spontany. :D Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 @Wędrowiec.1984 Rozpamiętywanie przeszłości to chyba najgorsza udręka, jaką można sobie zafundować w takiej sytuacji. Ale z drugiej strony całkowicie przestać rozpamiętywać - to tak jakby przyznać, że uczucie wcale nie było aż tak silne. Jak mawia moja mama: jakbyś nie stał, dupa z tyłu :P Trochę za dużo "tęsknienia", chyba ze trzy razy się to słowo pojawia i to się rzuca w oczy. Ale jak improwizacja, to improwizacja, nie marudzę ;>
Wędrowiec.1984 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to to, dokładnie. :D Dzięki za serducho!
Annaartdark Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Twój spontan to mój dobrze dopracowany Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wiersz;)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 @Annaartdark Wiersz dopracowany Spontan nad spontany Przez miłość poplątany Szybko napisany. PS: to przez kawę :D
Annaartdark Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 @Wędrowiec.1984 jak przez kawe to wszystko jasne:) narobiłeś mi ochoty. Zaraz Ci pokaże jaki mam mechanizm do kawy. Spodoba Ci się:) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 2
Wędrowiec.1984 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 (edytowane) @Annaartdark Jaki fajny. To jest młynek? Tak, młynek wyciągnięty żywcem z XIX wieku. :) Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)
Annaartdark Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 @Wędrowiec.1984 dokładnie dostałam 2 i z obu korzystam:) mają ponad 100-ówke :) Przy mieleniu są bardzo głośne;)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sąsiad, który pracuje w kontrwywiadzie, wie, o której pijesz kawę. Wie także pewnie jaką, po dźwięku gniecionych ziaren. Takie czasy. :)
Marek.zak1 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 Widzę to jako zawoalowana tęsknota za tym, co było, za sylwetką, erotyką, która teraz tylko w wyobraźni, bo inne sprawy z reala to przesunęły na plan dalszy. Czytałem, słyszałem, na szczęście nie przerabiałem. Wiersz inny, niż Twoje poprzednie, ale fajny. Bez tego spontanu może by tak nie wyszło:). Pozdrawiam 1
Annaartdark Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 @Wędrowiec.1984 sąsiad kocha kawę i jej jej zapach który wytrąca się przy parzeniu. Jednak nie znosi chałasu. Więc z całego procesu przygotowania kawy został mu jej aromat. Sąsiad masochista;)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 @Marek.zak1 Tak, wczoraj wieczorem pomyślałem sobie: A napiszę coś na szybko, jutro najwyżej trochę poprawię i wrzucę. No i jest. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie myślałem o tym ale w sumie pasuje doskonale. :) A, lubię czasem machnąć coś na szybko. :) Pozdrawiam! Faktycznie, zrobić sobie kawę tylko po to żeby ją wąchać. :D
Annaartdark Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W ostatniej zwrotce, bardzo spodobał mi się ten zwrot grzecznościowy. Pozwól w snach erotyzować. Dla mnie subtelne muśnięcie zmysłów, a w innej sytuacji zachowanie takiej kurtuazji jest bardzo intrygujące. Ps. Każdy z nas śni, jednak mało kto prosi o zgodę aby o kimś śnić. Ujęło mnie to:)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 (edytowane) @Annaartdark Lubię takie podejście. Może dać do myślenia drugiej stronie: wyrazić zgodę czy trochę się podroczyć? Powracają wtedy emocje sprzed miłości. Może z okresu zakochania? Edytowane 19 Stycznia 2022 przez Wędrowiec.1984 (wyświetl historię edycji)
Wędrowiec.1984 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 @Gosława A dziękuję Ci bardzo. :) Różnie to bywa w miłości, oj różnie...
Annaartdark Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To unikatowe podejscie dziś. Lub wstęp do imponującej gry wstępnej. Podoba mi się że względu na cały charakter tego procesu:) Pozdrawiam
Wędrowiec.1984 Opublikowano 19 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 @Annaartdark Ech, tak... zakochanie jest cudowne, bo można się podroczyć z odrobiną kurtuazji. :D Czy podejście peela w wierszu jest aż tak bardzo dziś unikatowe? Być może ale powoduje to jego cierpienie. Ale co tam, romantycy lubią tak cierpieć. :D
Annaartdark Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2022 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak z cała Pewnością Tego typu kurtuazja jest niespotykana Wędrowcze,i bardzo pociągająca. Mało tego w świecie,o tym również jestem przekonana. To cierpienie wychodzi z udręki jaką jest rozstanie. Jednak gdyby faktycznie cofnąć wskazówki zegara to cały proces jest magią. Chyba:) moja wyobraźnia już pracuje;) 1
Rekomendowane odpowiedzi