Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @violetta   Bo pani posiada charakter destrukcyjny - defensywny, a ja: kreatywny, twórczy i ofensywny, poza tym: jest pani bardzo mądra - umie pani mówić w języku francuskim i niech pani zrobi karierę w dyplomacji, natomiast: na emeryturze niech pani siedzi cicho we własnej chałupie i niech pani stawia wszystkim piwo, tak miało być, nieprawdaż?   Łukasz Jasiński 
    • @Jacek_Suchowicz  Dzięki Jacku, czytałam, że:    Choćbyś starł głupca w moździerzu wraz z kośćmi, głupota i tak nie ustąpi. Pozdrawiam :)
    • znów myślę o zdroju, który wypływa z podziemi pałacyczka. o klarowności form. rozciąga mi się w głowie przestrzeń, gdzie wszystko jest zabytkowe, choć nic nie jest stare, kości na dnie i meble w komnatach – intarsjowane rubinami, uczucia – przepojone poczciwością, jak wytchnienie, falafel z kartoflami i omastą, a treść jazgotliwych traktatów – wyklepana na maszynach marki Łucznik czy Robotron, podpis – ołówkiem, nie parkerem.   to światek, gdzie wszystko co złe zmienia się w przesąd. albo przeskok o dwa-trzy dni dalej, gdzie umiera, niekarmione uczuciami, więdnie niepodlewane, zwijając kolczaste liście, a potwory między nami uciekają w głąb Nickelodeonu, stają się w rysunkowymi misiami, co skaczą sobie do gardeł, by się zagryźć. przyznaj: to nie najgorsza wizja, ten mój strumyś, rezydencyjka na obrzeżach Ładnogrodu, obrazek, na jaki patrzę przez pobrużdżone ścieżkami szkiełko, na którym rozprowadziłem tak potrzebny narkotyk: łagodność; ma w sobie pewien urok to miejsce, do którego lubię powracać. doszczętnie.  
    • To raczej powinno być Pomni Historii jako Pamięć Historii lub Pomnik Historii i tyle na temat...   Łukasz Jasiński 
    • leżę w niebieskim bikini na tęskniącej skale włosami otulam siebie jak piękną syrenę  w głąb morza wpatrzona lekko uśmiechem noga za nogę pośladki w górę do słońca przywitam ciepła twojego serca bicie        
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...