Klip Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2021 (edytowane) Naparu mistrza w Phnom Penhiu karciła pani, że leniuch. Rzekł jej - Po cóż debaty? Seksu kunszt, smak herbaty przy drugim poznasz parzeniu. Edytowane 29 Grudnia 2021 przez Klip (wyświetl historię edycji) 7
OloBolo Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2021 nie no, ja się przez Ciebie chyba zastrzelę. też chciałbym napisać kiedyś coś tak fajnego.
Marek.zak1 Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2021 Nie do końca, ale fajnie napisane:). Pozdrawiam
jan_komułzykant Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2021 Zgrabnie, chociaż za "Po cóż debaty?" postawiłbym znak zapytania, wówczas kolejne zdanie zabrzmi chyba wyraziściej i dosadniej ;) Pozdrawiam.
Klip Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2021 (edytowane) @jan_komułzykant Ja jak zwykle najpierw muszę pomyśleć:) A nie Ci będzie. Pozdrawiam. Dziękuję:) Edytowane 29 Grudnia 2021 przez Klip (wyświetl historię edycji)
Klip Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2021 (edytowane) @dot. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mnie to do teraz męczy:) Zmieniłem! Edytowane 29 Grudnia 2021 przez Klip (wyświetl historię edycji)
Klip Opublikowano 29 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2021 @dot. Inwersję zastosowałem ze względu na liczbę sylab. Według mnie kłopot był z a na końcu obydwu wyrazów. Pozdrawiam i dziękuję.
Gość Franek K Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2021 (edytowane) Pewna herbaciarka w mieście Częstochowa, Lubiła czaj mocny powoli smakować. Żal do chłopów miała - Czemu wy tak macie, Że lubicie szybko? Bęc i po herbacie. A sączyć go wolno woli białogłowa. Edytowane 30 Grudnia 2021 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Klip Opublikowano 30 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2021 @Franek K Rękaw to masz przepastny. Dziękuję;)
jan_komułzykant Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie, nie, jeszcze nie 'po herbacie' ;) A gdyby tak machnąć: "Przez napar - mistrza z Phnom Penhiu" (?) PS bez urazy, poza tym uwielbiam takie "odmiany" w limerykach j.w. :)
Klip Opublikowano 30 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2021 @dot. @jan_komułzykant Myślałem (jak wysyłałem), że dobrze napisałem:) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Będę trawił. PS O urazie nie ma mowy. Pozdrawiam. 1
Gość Franek K Opublikowano 30 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2021 @Klip @Klip Sypie się z niego, to fakt, choć nie zawsze zbyt mądrze Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pewien Herr Batnik zaś żył w Nebrasce, Co na gorącej sparzył się lasce. Razem z poparzonym wackiem, Urządzili przeprowadzkę. Wolą na zimnej dmuchać Alasce.
Klip Opublikowano 31 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2021 @dot. Ot, Wacława dzieje:)
Gość Franek K Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 (edytowane) Pewien łakomy gość w Starogardzie Zjadł po obiedzie całą musztardę. Szklankę mam nową - był kontent, Lecz gdy nalewał w nią wrzątek. To ta mu pękła i po herbacie. Trochę niedokładne rymy, ale mam nadzieję, że przekaz jasny :) Edytowane 2 Stycznia 2022 przez Franek K (wyświetl historię edycji)
Klip Opublikowano 2 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 @Franek K A co z tą szklanką? Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ?
Gość Franek K Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 @Bazyli @Klip Musimy wrócić do czasów, gdy słoików po musztardzie używało się jako szklanek. Lubiły pękać po zalaniu wrzątkiem.
Gość Franek K Opublikowano 2 Stycznia 2022 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2022 @Klip Mam miało być. Poprawiłem.
Rekomendowane odpowiedzi