Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

• _M_arianna_ zmienił(a) tytuł na BEZ ROZPUKU KUP ZORZE
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Czas się rozwija — a ty stoisz w miejscu. Ha! Chciałbyś.   Czas się rozwija i ciebie zabija, czas ucieka, płynie, biegnie — płuca się kurczą, serce bije. Ha! Chciałbym, żeby to nie było prawdziwe.   Marzenia gniją w szufladach, palce drżą na pustych kartkach, słowa ważą więcej niż stal, cisza krzyczy. A ja... mam jej żal.   Oni idą — ja stoję, oni krzyczą — a ja tonę, oni śmieją się w deszczu, ja zamykam oczy przed światem.   Czas się rozwija — a ja maleję. Ha! Chciałbym przestać, ale nawet tego nie umiem.
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

;) to po co lajkujesz?
    • @Konrad Koper Dziękuję!

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Czemu nie limeryk?  Ilość sylab w wersach się zgadza i na końcu jest refleksja.  
    • @Naram-sin Wiesz zajrzałem i faktycznie bardzo ciekawa piosenka i świetne wykonanie !!
    • W pędzie gniade dwa konie, tam w bieli dziewczyna mknie. Melodię własną śpiewa, zapach wspomnień ją otula.   Rosą lśni kroków ślad; tam spokój trwa, gdzie nie spojrzy. Tajemnice stare szepczą drzewa, cicho z nią w sukni oddech gra.   Cień długi się kładzie, na śpiące kamienie i mech. Szeptem wspomina dawne dni, echo śmiechu w dolinach. Nocą oczy jak gwiazdy błyszczą, tajemnicą owiane. Światło księżyca maluje twarz, spokoju pełną.   Wiatr włosy rozczesuje, srebrzystą nicią wśród traw. Stopy bose ziemię czują, rytm życia w nich trwa. Ptaki śpiewem odpowiadają, leśną symfonią z daleka. A ona idzie, nie ogląda się, ku ścieżce, co w mgle znika.           
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...