Lenka z okienka Opublikowano 21 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Chwytam się życia talerza z owsianką i damskiej torebki Spieszę się wiecznie za cząstką światła udając, że nie znam fizyki Tyle mnie we mnie ile pozostało po przesianiu przez sito ludzkich słów Przyszło mi sycić się chlebem podanym bez miłości umieram na twoich rękach
Michał Ziemiak Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Witam! Za wiersz ode mnie plusik - podpisuję się też pod wariacją Izy ;-) 2 pierwsze zwrotki - najsmaczniejsze ;-) POZDRAWIAM!
Arkadiusz Nieśmiertelny Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Trzy pierwsze strofy bardzo mi się podobają, ale ogólny efekt psuje wg mnie trochę końcówka... może coś w niej zmień... pozdrawiam Nieśmiertelności i miłości życzy - Nieśmiertelny
Lenka z okienka Opublikowano 21 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo dziękuję, za ten komentarz. Rzeczywiście "śpieszę się za", jest mało poprawne, nie zwróciłam na to uwagi. Ale może by tak zostawić, bo to ma urok podobnie jak - "chwytam się talerza z owsianką". Dziękuję, że zadałaś sobie tyle trudu i przerobiłaś mój wierszyk. Trochę niezręcznie mi teraz poprawiać swoją wersję, ale uważnie się przyjrzę Twoim poprawkom. Zawsze to jakaś nauka, a serdecznie podana - tylko cieszy. Pozdrawiam ciepło Lenka
Lenka z okienka Opublikowano 21 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję bardzo, i również pozdrawiam serdecznie.
Lenka z okienka Opublikowano 21 Marca 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Po przemyśleniu - zgadzam się z Tobą. Wiersz pisałam szybko, ostatnia strofa ma odpowiedni sens ale jest w nieco innym stylu. Zwłaszcza ostatni wers. Może brak tu ładnej metafory z tym umieraniem, zamiast bezpośredniego dramatyzmu. Poprawię, jak mi coś ciekawego przyjdzie do głowy. Dziękuję i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi