Igor Osterberg aliceD Opublikowano 17 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2021 Między szarańczą fotografów a brzegiem piotrowej kopuły Strzelam w niebo pustymi butelkami Szlak szkła do nocnego - promocje u „Bangladesza” Szybko wchłonięty makaron w barze na rogu oczywiste – cacio e pepe Przemykam ciemnymi już uliczkami uzbrojony w słuchawki Zerwana taśma policyjna, plakat Angeli M. Płynę z winem na brzegu rzeki, przy bezdomnego namiocie Pamiętam jeszcze wzgórze pełne pomarańczy zamiast gwiazd Horyzont zjedzony dachami i mewę wchodzącą w kadr Uwięzienie w toalecie, zdechły telefon... Wspominam przyjaźń zerwaną jak ten różowy kwiat No i kilka minut bohatera na znanych schodach gdy temu złemu na skuterze rzucasz w twarz „fuck off” A ty mi chcesz pierdolić o muzeach? Tak, wszystkie drogi prowadzą do Rzymu… ...myślę jednak o tobie, Neapolu Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 3
dach Opublikowano 17 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2021 @Igor Osterberg aliceD wszystko to jest dla mnie jasne. Za pomoca Twojej energii-,- wyjaśniliśmy to sobie --- można wyprodukować poezję. Poczytaj sobie wiersze Bursy. Energią dorównujesz. Chciałbym jednak ujrzeć więcej dystansu w Twoich wierszach. Takiego planowanego- zaplanowanego.
Igor Osterberg aliceD Opublikowano 18 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2021 @dach Moje pisanie, to jeden z objawów mojej "energii". Wspominasz o "dystansie planowanym - niezaplanowanym". Nie do końca rozumiem. Brzmi ciekawie, jak wyzwanie, ale proszę o więcej info... pozdrawiam
A-typowa-b Opublikowano 18 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2021 @Igor Osterberg aliceD A ja musiałam pomyśleć ponieważ nie byłam pewna. Drugi wiersz mi się najbardziej podoba, ten ukryty w pogrubionych słowach. Sorki, potrzebowałam czasu, dlatego dopiero teraz. I bynajmniej nie dlatego że @dach był pierwszy.
Igor Osterberg aliceD Opublikowano 18 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2021 @A-typowa-b pogrubienia, to dodatek, a może próbka promocyjna ;), ilustracja to "dopychacz", taki bonusik na koniec, ale środek - ciężko mi sobie wyobrazić, aby tego co autentycznie czułem i przeżyłem i jak to ciągle odbieram przerabiać na innym poziomie... chamówy nie ubiorę w zwiewne formy...
Rekomendowane odpowiedzi