Lidia Maria Concertina Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2021 Galony gorzkiego wina. Upijasz mnie mocnym dreszczem. Zostańmy tu, bez broni Bezbronnie spijajmy deszcze Ze najtwardszych ścian oporu Z wnęk - kapitulacji Z dachów nieustępliwości I z panteonów racji Zostańmy przez chwilę ... sobą! Cieszmy się - bliskością ... z dala Od politycznych bardów i wieszczy Motyl monarcha wśród kleszczy ... Protesty, zamieszki i burdy Każdy chce być królem Niektórzy - bezczeszczą frazy miłości I odwracają ze wstrętem Zabiją czy przytulą? Bogacze to? - ci z ludzkich miliardów, którzy nie radzą sobie z dochodem, z kariery perspektywami, najdroższym samochodem ... Nie mają co włożyć do gara I gara - też nie mają ... Bywają jednak bogacze odwrotni: o miłość - nie taką płatną, nie pochodzącą się 'z gara' - całymi dniami żebrają. A pieniądz? Jest, biegnie, płynie - zupełnie jakby za karę Odwieczny zdrajca, od zawsze cuchnie pożądania oparem Jest jeszcze siła modlitwy. Ty, ja i nasz osobny, sprzeczny Bóg ... Bankruci przy jednym stole. Rzeźbimy sobą posąg Tradycją ... od pokoleń. 3
Gość Franek K Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2021 @Lidia Maria Concertina Masz te teksty Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. . Zadbaj jeszcze ciut o formę
Lidia Maria Concertina Opublikowano 12 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2021 @Franek K Dzięki! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Postraram się, ale nie obiecuję Pozdrawiam!
Gość Franek K Opublikowano 12 Grudnia 2021 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2021 @Lidia Maria Concertina Ja też. I rozejrzyj się wokoło. Czasem warto Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi