Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Henryk_Jakowiec Opublikowano 24 Listopada 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Rzekł do drogi - Moja Droga prowadźże mnie wprost do Boga droga na to mu odrzecze hola, hola mój człowiecze twoje życie pogmatwane pełne różnych zawirowań hochsztaplerskich interesów i nikczemnych podłych knowań. Człowiek jednak wciąż nalegał, pieklił się na prostą drogę mówiąc do niej skoro nie chcesz to cię w zakręt zmienić mogę prośby, groźby i zaklęcia powtarzane wciąż od nowa niczym deszcz spływały po niej bowiem była asfaltowa. Droga ciągle nieugięta wprost przed siebie równo leci człowiek, gbur nieokrzesany miota się jak ryba w sieci by zakończyć te utarczki w pewnej chwili droga rzekła skoro chcesz to proszę bardzo mogę i to wprost do piekła. 12
[email protected] Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 @Henryk_Jakowiec A na końcu zawsze drzewo, z nonszalancją cię zaprasza, lód na drodze, jakaś kasza, resztę drogi już sam przebądź. Pozdrawiam Heńku nie zapomnij o Mikołaju dla prawnuków. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 @[email protected] Pójdę dziś do tego gościa bowiem obok niego mieszkam i Twych drogocennych uwag mu przedłożyć nie omieszkam a zaś w kwestii mikołaja dla mych wnuków i prawnuczka chcąc udawać Mikołaja nie powiedzie się ta sztuczka. Pozdrawiam :))) HJ 1
[email protected] Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 @Henryk_Jakowiec Pozdrów gościa za zakrętem, choć go nie znam czuję miętę. Ja żem myślał że to droga, a Ty zwracasz się do Boga. Stoi przecież już nad nami, prosta droga czasem mami, patrzysz a tu szpital, łóżko, jasny ogień i prościuśko. Miłego dnia.
Marek.zak1 Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Dobre, jak się wygodnie jedzie to zapewne w dół, a jak zapamiętałem, na dole to piekło, może tez grób. Pozdrawiam
Henryk_Jakowiec Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 @[email protected] Żaden lekarz nie uleczy buty ani bufonady dla takiego gościa, bowiem niewskazane dawać rady bo on tylko się napuszy jeszcze mocniej się nadyma i takiego już nie zmieni żadna rada czy maksyma. Pozdrawiam :))) HJ @Marek.zak1 W dole mogą być doliny porośnięte trawką świeżą a na trawce nagusieńkie jak spod igły panny leżą i czekają na przybysza obojętnie, jakiej nacji bo od dawna są gotowe by się poddać prokreacji. Pozdrawiam :))) HJ 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 @Gosława Wnet otworzę okiennice i odsłonię też firany bo już jestem po prysznicu i od stóp do głów ubrany. Może lepiej zamiast zerkać wpaść na chwilę, drzwi otwarte na początek tylko powiem, że to nie jest piętro czwarte. Mieszkam niżej, bo na drugim i do tego winda działa zawsze możesz wpaść na kawę gdybyś tylko tego chciała. Pozdrawiam :))) HJ 1
[email protected] Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 @Henryk_Jakowiec Od puszenia mamy pawie, te dopiero stroszą piórka, tu się nadmie, tam poszturcha, i wokoło wciąż ciekawiej. A jak piórko nie wystarczy mam ołówek z demobilu, odcisk już mi na nim wyrósł, odruch to już raczej starczy. Pozdrawiam. 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 @[email protected] Nie mam pawia i zagrody lecz gdy łyknę więcej wody o ognistej jest tu mowa i gdy zacznie pękać głowa migiem gnam do toalety bo ognista woda sprawia że choć nie mam go fizycznie to niestety puszczam pawia. Pozdrawiam :))) HJ 1
Gość Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 @Henryk_Jakowiec ja zaś wierzę że nie warto kar i nagród szukać w drodze kto tam czeka zła lub dobra może się zadziwić srodze jest jedynie pewność taka że kto przetrze swoje szlaki tego czeka pakiet pewny: ziemia rozkład i robaki ;>
Henryk_Jakowiec Opublikowano 24 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 @error_erros W tym temacie różnie bywa i zależy od rodziny bo za życia cacy cacy i nie wpuszczą cię w maliny. Jednak, gdy wyciągniesz nogi to na przekór twojej woli najpierw zjawi się ekipa i na pałę cię ogoli. Potem zamiast do grobowca załadują cię do pieca i rozpłyniesz się w tym piecu jak woskowa stara świeca. Z drugiej strony, jeśli chciałeś być pośmiertnie spopielony to na przekór twojej woli ten cykl będzie zamieniony. Wszystko leży w cudzych rękach bo gdy braknie cię wśród żywych twój los będzie wciąż zależny od szczególnie ci "życzliwych." Pozdrawiam :))) HJ 2
Gość Franek K Opublikowano 24 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2021 Asfaltowe czy z łbów kocich Drogi zawsze poplątane, Chocbyś i miał dobre chęci Czeka piekło brukowane.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 25 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2021 @Franek K Więc się trzeba piąć jak pnącze w górę w światy nam nieznane tam czekają drogi, które są różami wyściełane. Pozdrawiam :))) HJ 1
Antoine W Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2021 @Henryk_Jakowiec przeczytałem na głos komuś i sobie - piekło czeka ;) super wiersz, serce dla ciebie. 1
Nata_Kruk Opublikowano 25 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2021 (edytowane) Droga ciągle nieugięta wprost przed siebie równo leci * my na szlaku jak pisklęta wciąż z nadzieją nieugięci że wtulimy ją w ramiona niech dojrzeje niech rozkwitnie jednak hordy sępów w górze dla nich szczyty jak przedmurze * słowa Hania Super wiersz, a ja, w odp. na tę chwilę, nie dam rady lepiej . Pozdrawiam. ps.... a to figiel.!!! :)) ups.. Henia.. miało być. Edytowane 26 Listopada 2021 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 26 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 @Nata_Kruk No i proszę bezboleśnie nie na jawie ani we śnie lecz jedynie wirtualnie ale za to namacalnie Henryk stał się nagle Hanią a więc teraz jestem panią? Wolę męską mieć powłokę. a więc będę grać na zwłokę. Od oseska po wiek starczy być mężczyzną nie wystarczy chcę nim być po dni ostatnie ale skoro wpadłem w matnię...? Pozdrawiam :))) HJ 1
Henryk_Jakowiec Opublikowano 26 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 @Antoine W Ja ominę taką drogę bo choć z górki ona leci za rok wszystkich Świętych będzie jak mnie tam odwiedzą dzieci? Zniczy też mi nie zapalą choć ktoś już zaciera dłonie niech go strzeli piorun jasny albo piekło go pochłonie. Kupię paręset balonów potem gdzieś na drogi skraju wzlecę w górę a balony poszybują wprost do raju. Pozdrawiam :))) HJ 1
Antoine W Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 @Henryk_Jakowiec nie kuś, bo odpiszę czarcie! tutaj niby niebo chwalisz... tylko czekasz jak odpiszę - wtedyż piekłu rzucisz na pożarcie :)
Nata_Kruk Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Heniu... na poczekaniu dajesz odpowiedź i jeszcze mam się z kogo pośmiać... oczywiście z siebie! Posyłam najszczerszy uśmiech... :)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 26 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 @Nata_Kruk Skoro stan mój określony i Henrykiem znów się stałem czy mam teraz się postarać aby stać się ideałem? Idealnie mi pasuje starać się a nie pozostać bo niechybnie dałbym plamę by zakusom takim sprostać. Pozdrawiam :))) HJ
Rekomendowane odpowiedzi