beta_b Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2021 (edytowane) Tyle się historii plecie, tyle bajek opowiada, że na świecie wszędzie lepiej - tylko u nas wciąż deszcz pada. Ref. Stań do życia, stań! Słońce mają i pieniądze, i najlepsze samochody, u nas szaro i ponuro, natarczywe telefony. Ref. Stań do życia, wstań! Łatwiej zajrzeć do sąsiada, niźli podjąć jest działanie, na leżąco nic nie zrobisz, nic nowego się nie stanie. Ref. Wstań już rano, wstań. Tyle się historii plecie, tyle bajek opowiada czasem bywa nawet nieźle, ale lepiej u sąsiada. Ref. Już wystarczy, stań. Edytowane 15 Listopada 2021 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 7
tetu Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. I to jest prawdziwie i doskonale spuentowane. Całość na tak Beato. Pozdrawiam. 1
violetta Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2021 w obecnych czasach u sąsiada nie jest lepiej :)
beta_b Opublikowano 14 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2021 @tetu @valeria odwołuje się do przysłowia: "Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma", idąc krok dalej. Winy, wady i zalety widzimy na zewnątrz. Jestem zwolenikiem patrzenia na siebie i własny ogródek, dopiero krok dalej jest okolica. Dotyczy to szczególnie wpływu na świat i ludzi. Pozdrawiam ciepło, bb 2
violetta Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2021 @beta_b tak najlepiej w własnym domku, zrobię pastę z makreli do kanapek :)
violetta Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2021 @Dag przyszedł syn i mu bardzo smakowała, uważa, że takie dobrej w pracy nie będę miała, chyba mnie nakłania do gotowania nawet dla siebie:) opowiada mi, że robił burito dla 32 osób z 4,5 kg kurczaka:) takie ciekawostki z życia młodych, albo kolega uczy się i jeździ bez prawa jazdy, a później koleżanka żałuje, że mu pożyczyła samochód:)
violetta Opublikowano 14 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2021 @Dag to co gotujesz mężowi, skoro nic nie jecie, żyjecie miłością?:)
Gość Franek K Opublikowano 15 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2021 Tekst przypomina mi "Rozmowę przez ocean" Osieckiej. To nie jest złe skojarzenie. W drugim wersie widzałłbym jednakowoż coś takiego jak np. deszcz pada. Ta tyrada ciut mi nie pasuje. Pomyśl.
Gość Radosław Opublikowano 16 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2021 @beta_b Betko ... Bardzo, bardzo Uczę sie na pamięć. Pozdrawiam ;)
Czarek Płatak Opublikowano 19 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2021 Klasycznie, cudze chwalicie Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi