Koziorowska Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2021 zbyt pośpiesznie zawierzając się rzeźbionym w krysztale pustyniom nie rozumiejąc czego szukać po drugiej stronie kurtyny wskrzesić cię na przekór sceneriom od których tu się teraz roi dźwignąć z pokory jaka się narzuca nie potrafię umrzeć wbrew uroczystym zażaleniom że strach mieszka także w kubku gorącego mleka w pękniętej strunie skrzypiec w metropolii w której nikt już nie mieszka wierzę że damy radę bez oficjalnych skrupułów bez zakalca który może zdarzyć się każdemu że wraz z czwartym koniem apokalipsy uniezależnimy się od ciała porzucimy piedestał i znajdziemy tę smutną zapałkę która da ogień zziębniętym pytaniom wiekuistość osiądzie śniegiem na epilogu wymyślonej pośpiesznie skale którą porasta zielony naskórek mgły za jaką nie ma już ani słowa 3
Gość Natalka16 Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2021 @Koziorowska Przyznam, że z każdym Twoim wierszem mam bardziej pozytywny odbiór. Każdy ma swój styl, podoba mi się ten wiersz. Pozdrawiam ciepło :)
Koziorowska Opublikowano 25 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2021 @Natalka16 Dziękuję, bardzo mnie to cieszy. :) Pozdrawiam serdecznie, miłego tygodnia. :)
P.S. Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2021 @Koziorowska Ciekawy nastrój. Ogólnie wiersz bardzo fajny. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi