Henryk_Jakowiec Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2021 Chce czy nie chce to Hamletem jakoś dziwnie tak wybrzmiewa bo doprawdy sam już nie wiem chce czy nie chce dać mi Ewa. Kiedy pytam to zaprzecza kręcąc w prawo, w lewo głową jednoczenie TAK powiada nienaganną polską mową. Czekam, więc cierpliwie na to co zostawi, co odrzuci ona nadal niewzruszona niepewnością bałamuci. Minął tydzień, nic z tych rzeczy lecz taktyka się zmieniła mówi NIE i kiwa głową gdzie się tego nauczyła? Dyplomacja całą gębą unik przedni i na czasie a ja ciągle nie wiem tego nie czy może jednak da się. Wiem, że Ewa to lisica kłusownikiem, więc się stanę wnyk założę, Ewę schwytam i w ten sposób ją dostanę. 5
Waldemar_Talar_Talar Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2021 (edytowane) Witam - Ewa lisica rzadko spotykane ale u Henryka wiadomo co jest grane Pozdr. Edytowane 24 Października 2021 przez Waldemar_Talar_Talar (wyświetl historię edycji)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 24 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2021 @Waldemar_Talar_Talar Ewa jest przewrotna tak jak większość kobiet a do tego jeszcze jak lisica szczwana tak mnie omotała, że do dzisiaj nie wiem chce być albo nie chce być przeze mnie brana. Pozdrawiam :))) HJ
corival Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2021 @Henryk_Jakowiec Przebiegła to jakaś sztuka, myli, kręci, obiecuje. Jest obawa, że oszuka... tyle swego ofiaruje. Pozdrawiam :)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 24 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2021 @corival Nie ona pierwsza i nie ostatnia i chyba tutaj nic się nie zmieni więc ja jej także dam ultimatum - czekam do końca, końca jesieni. Pozdrawiam :))) HJ
JWF Opublikowano 24 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2021 Późna jesień, więc nie tracąc chwili ruszył kłusownik z Ewą na spacer. Tak miłością się upili, że skończyło się... ciężkim kacem.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 24 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2021 @JWF Siedzieliśmy tuż przy murze na nim rosło dzikie wino zapytałem wtedy Ewę - upijemy się dziewczyno? Pozdrawiam :))) HJ
A-typowa-b Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2021 Rety, super wierszyk.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 25 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2021 @A-typowa-b Tylko nie wiem, co pochwalasz owej Ewy spryt, przebiegłość? Czy jej twarde stanowisko większy opór niż uległość? Pozdrawiam :))) HJ
A-typowa-b Opublikowano 26 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2021 (edytowane) Sposób rozwiązania sprawy :), nie w dosłownym oczywiście znaczeniu, jednak podoba mi się, takie stanowcze męskie podejście, sam ją schwyta :). Ewa pewnie ma swoje powody dla których jest stanowcza i uparta. Bywa że rzeczywiście kobiety mają lisi spryt, ja nie wiem o jakiej Ewie ty piszesz. Z mojego punktu widzenia i Ewy w mojej głowie ,to raczej nie przebiegłość i spryt a rozsądek mieszający się z uczuciami, te z sobą walczą i nie ma rozwiązania dla Ewy. Edytowane 26 Października 2021 przez A-typowa-b (wyświetl historię edycji)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 26 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2021 @A-typowa-b Prędzej czy później owoc dojrzewa i jest smaczniejszy z drzewa zerwany a ten przejrzały leżący w trawie traci na smaku, choć okazały. Pozdrawiam :))) HJ
A-typowa-b Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2021 Owszem, męski punkt widzenia :)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2021 @A-typowa-b Kobiecy także, bo większość woli dać się lub złapać w sidła kochanka dopóki młodość jest w głównej roli niż być strażniczką swojego wianka. Zmarszczony owoc już nie przyciąga i nikt nie łaknie takiej słodyczy a właścicielka ma przemyślenia owite mgiełką, mgiełką goryczy. Pozdrawiam :))) HJ
A-typowa-b Opublikowano 27 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2021 @Henryk_Jakowiec Jak na wianki polujesz, to z Toba nie dyskutuje. Każdy ma co lubi :)
Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Października 2021 @A-typowa-b Ja czy ona dociec trudno bo sześćdziesiąt lat minęło zbliżyliśmy się ku sobie no i tak się to zaczęło. Monogamia, choć niemodna mi przykładem zawsze świeci więc dlatego jedna żona i do tego troje dzieci. Pozdrawiam :))) HJ 1
Rekomendowane odpowiedzi