Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Antoine W Opublikowano 16 Października 2021 Ten utwór został doceniony przez użytkowników. Zgłoś Opublikowano 16 Października 2021 odchodząc odchodząc wyrwałeś mi serce jeszcze trzymasz w dłoni zostało puste miejsce krew jeszcze je goni ona bez serca nie może ja mogłam – musiałam zamknęłam oczy (mój boże!) by nic nie widzieć... zostałam zostać? dopiero początek dalej... oczy otworzyć zobaczyć świat bez Ciebie żyć – przeżyć i tworzyć 9
[email protected] Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @Antoine W "Lecz choćby oczy jej były na niebie, a owe gwiazdy w oprawie jej oczu, blask jej oblicza zawstydziłby gwiazdy." - William Szekspir. Wszystkiego dobrego Antoine. 2
Antoine W Opublikowano 17 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @[email protected] dzięki za cytat... pasuje jak nic...
[email protected] Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @Antoine W Nie wiem czy wiesz ale to z "Romea i Julii". 1
Antoine W Opublikowano 17 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 (edytowane) @[email protected] miałem pecha - nie dość że czytałem wszystko, to jeszcze próbowałem tak jak oni.... ale bez cienia zachęty od polonistek, a przeciwnie wręcz ;) (teraz mam całą kolekcję sztuk Williama S. na DVD i nikt nie chce oglądać :( a z naszych inscenizacji cały czas lubię się śmiać z "poskromienia" z p. J. Gajosem ) a ten cykl co mam, to teatr tv BBC Edytowane 17 Października 2021 przez Antoine W dopisek (wyświetl historię edycji) 1
Leszczym Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @Antoine W Bardzo ładna kompozycja. O właśnie słowo "kompozycja" najbardziej mi pasuje do Twoich wierszy ;) 1
Antoine W Opublikowano 17 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @Leszczym i teraz nie wiem.... czy kompozytor, to komplement..... ;) 1
Leszczym Opublikowano 17 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 @Antoine W Z tego co rozmawialiśmy, że malarz i poeta trochę różnie można zrozumieć. Dla mnie Twoje wiersze są świetnie poukładane, jakby skomponowane. Myślałem raczej o komplemencie, ja z tych co się nie czepiają:))
Antoine W Opublikowano 17 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2021 (edytowane) @Leszczym wiem wiem puściłem ci oko ;) ale jednak to pierwsze, i kompozycja to naprawdę ważna sprawa, nie dało by się tego wszystkiego oglądać gdyby nie ona... wiedz że cenię twój dowcip. przykład kompozycji opartej na centrum Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 17 Października 2021 przez Antoine W dopisek (wyświetl historię edycji) 1
Nata_Kruk Opublikowano 18 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2021 (edytowane) Antoine W... zastanawiam się, czy jest to odejście typu, rozstanie... czy odejście na drugą stronę, już na zawsze, bo 'to' drugie odnajduję w ostatniej strofce i tak to rzeczywiście wygląda. Ten fragmencik b. podoba mi się.. zostać ? (to) dopiero początek (...) żyć - przeżyć i... (być może) tworzyć (jeśli się uda). W dwóch pierwszych... I - szy wers... wyrwałeś - osobnik męski - czyli on, więc dlaczego dalej jest.. "ona bez serca nie może".. a nie.. on, czyli ten, który odszedł.? to mój jedyny dylemacik. Możliwe, że.. pomiędzy.. gdzieś błądzę. Pozdrawiam. Edytowane 18 Października 2021 przez Nata_Kruk (wyświetl historię edycji) 1
Antoine W Opublikowano 18 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2021 @Nata_Kruk może jest to pokręcone a'la Errors, ale tu chodzi o krew. "krew jeszcze je goni" (serce) bo krew (ona) bez serca nie może... chyba wyjaśniłem? 1
Gość Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 @Antoine W I teraz taka zagwozdka: czy serce potrzebne jest do tworzenia? Zdawałoby się, że - to metaforyczne oczywiście - jest konieczne. A jednak bohaterka, nie mając już serca, ma zamiar tworzyć. Czy bohaterka aby nie chce za dużo ;> No dobra, żartuję sobie. Wiersz bardzo zgrabniutki. Widzę, że natrzaskał sporo serc - w pełni zasłużenie.
Leszczym Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 @Antoine W kurczę świetny obraz!!! Jestem bardzo na tak, lubię takie rzeczy oj lubię :))) 1
Antoine W Opublikowano 19 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Października 2021 @error_erros bez serca można, wtedy jest tzw. zimna sztuka ;) (tylko bez erotycznych podtekstów b. proszę)
Antoine W Opublikowano 29 Października 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Października 2021 @beta_b, @huzarc, @_Marianna_, @GrumpyElf, @Sennek, @A-typowa-b, dzięki wam za czytanie i serca :)
A-typowa-b Opublikowano 29 Października 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2021 @Antoine W wzruszył mnie, to i polubienie Tobie wysłałam. 1
Rekomendowane odpowiedzi