-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez aniat. · Opublikowano
Szczelina między deskami zabiera mój świat — ciepły, pachnący chlebem. Myśli uciekają spod kół, tłuką się po polach, by zgubić lęk. To takie niesprawiedliwe. One tam, ja tu. Na następnym postoju wymyka się nadzieja. W dłoni trzyma mój spokojny oddech. Opuszcza mnie bezszelestnie i trochę wstydliwie. Ostatnia stacja. Ucieka życie. Patrzy przez szczelinę między deskami, ale nikogo już tam nie ma. -
Przez Marek.zak1 · Opublikowano
Słowo przyjaciel ma dwa odcienie, jeden amerykański, gdzie "friend" oznacza znajomego i takie bardzie nasze znaczenie, że przyjaciel to ktoś bardzo bliski i oddany, a jak ktoś ma jednego, to już sukces. W znaczeniu wiersza, koledzy pocieszają porzuconego, czy niechcianego. Oni się śmieją, pocieszają, a może ta dziewczyna podoba się niejednemu, a skoro tamtego nie chciała, to jest szansa, że będzie chciała kogoś z nich. Prawo lasu, sorry. Nie wiem, czy "przyjaciółki" też pocieszają porzuconą / niechcianą w podobnej sytuacji, ale pewnie jest podobnie. Pozdrawiam serdecznie. -
Przez vioara stelelor · Opublikowano
@Alicja_WysockaZaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
-
Przez Marek.zak1 · Opublikowano
@Leszczym Po przeczytaniu Twojego tekstu, uświadomiłem sobie, że nie mam ideałów, wytyczne, wskazówki, jak najbardziej, ale ideałów już nie. Ludzie, idee, teorie mają swoje ułomności, nawet prawo Pitagorasa, o którym niedawno dowiedziałem się, że wcale nie jest Pitagorasa, a zostało odkryte 800 lat wcześniej w Babilonie. Teraz muszę z tym żyć. Pozdrawiam
-
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne