beta_b Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 (edytowane) Czy po sinych grzybach cała będę sina? Czy niebieskie myśli zakwitną mi w głowie? Kto jada siniaki? (bo mam pomysł taki) i najlepszy przepis jeszcze mi podpowie?! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 28 Sierpnia 2021 przez beta_b (wyświetl historię edycji) 5
[email protected] Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2021 @beta_b Nie pij jak zjesz, w WC zaś wleź. Smacznego Betko.
M_arianne Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2021 (edytowane) @beta_b Dawniej... ludzie jadali siniaki, jeśli nie mogli pójść do lasu na borowiki, podgrzybki, koźlaki, maślaki, kurki, gąski, opieńki, kanie... itd. Siniaki rosły w rowach, między polami i drogami. Nie są za bardzo zdrowe. Wymagają umiejętnej obróbki termicznej. Pieczarki rosły na łąkach. Teraz pieczarki, borowiki, podgrzybki i kurki kupuje się w sklepach spożywczych - niektórzy pewnie w skupie - albo aromatyczną grzybową mrożoną. Pozdrawiam. Edytowane 29 Sierpnia 2021 przez Marianna_ (wyświetl historię edycji)
iwonaroma Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2021 Mmmm... smakowicie :) chociaż sino :)
Rekomendowane odpowiedzi