Nefretete Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2021 (edytowane) NA PUSTYNII LOON OP ZAND - CZĘŚĆ TRZYDZIESTA PIERWSZA ( SZOPA ) Ciebie naświetlę zawsze - mówi! Pod warunkiem, że posiedzisz w szopie, zaczekaj. Sześć wybrzuszonych okien ku górze przypomina gofra nad gołym zbrojeniem; wszystkie soczewki światło emitują - pod jedną toczy się kółko - krzyżyk gra Strumieniami zrzuca kraty na twe ciało księżyc wiązkami lumenów w czystą biel na kolana pada mapą kreowaną w statki i tratwy Niewidzialna dotąd pojawia się skala w zawężonych strefach czasu tętni prawdziwa historia z niebios ssana Edytowane 25 Sierpnia 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 6
Nefretete Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2021 @Kot Dzięki! Pozdrowionka ślę
Nefretete Opublikowano 25 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2021 @Kot Masz rację! Zmieniam. Jednakowoż odnoszę się do twojego komentarza. Cała frajda polega polega na tym, że przez te okna na dachu - jest ich sześć - księżyc projektuje swoimi lumenami promienie światła Dzięki, jeszcze raz za zajrzenie! Pozdrowionka!
[email protected] Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 @Nefretete W pracy końcowej Technikum Energetycznego miałem zaprojektować oświetlenie hali sportowej, ile się tam napociłem nad tymi lumenami, ale jakoś poszło. U Ciebie równie dobrze bo lirycznie oświetlasz kobietę zapewne. W jakich kolorach i świetle jest najpiękniejsza. One bez światła są równie cudowne. Metafory wspaniałe... takie Twoje, charakterystyczne tylko dla Ciebie. Miłego dnia. 1
dach Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Bardzo w tym wierszu dużo energii, z której nie ma światła. Bardzo energochłonny wiersz, o ogromnym potencjale - jednak nie zaiskrzyło. Powiem tak, nie ma jak nawet skomentować, bo za dużo w tym wierszu bałaganu. Ogromny potencjał- kompletnie rozjechany przez formę. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zaczepimy się w takim razie o ten jeden włosek. Zmieniłem kolejność celowo. To jest bardzo odważny- bez żadnych naleciałości obraz. Tutaj jest kawał roboty. Jednak, co więcej wynika, jak -- trochę przypomina poezję baroku, gdzie celem było zaszokować odbiorcę poprzez nowe, często jedynie i tylko jedynie wyrafinowane formy. Jest to i owszem błyskotliwe, twórcze, ale co więcej? Przyjęło się więc mówić "koncept" na taką formę wyrażania poezji. Efektowna poezja i nic więcej. U Ciebie jednak jest coś więcej. O wiele. Jednak nie ma jak wyłowić, bo za dużo tutaj kombinacji. Gdybym miał rozebrać wiersz, nie wystarczyłoby nocy. Wierz mi. Ale jest potężną siłą w Twojej wyobraźni. I to jest coś. Pozdrawiam. 1
emwoo Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jakże ciekawie ujęte, Sebku :) 1
Nefretete Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 @dach zaraz wytlumaczę! @Nefretete Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Nefretete Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 (edytowane) @dach Nigdy nie kieruję się formą wiersza! Poza granicami potencjału jest jeszcze esencjalizm, dzięki któremu człowiek przekierowuje energię w jeden kierunek. Dlatego forma nigdy w moim mniemaniu nie będzie najważniejsza.Najważniejsze jest to, że jak człowiek pracuje wieloprocesowo, odrzuca zbędne rzeczy, jakie nie przyczyniają się do jego rozwoju. Poezja! To sposób na życie, który za pewne zdołałaś zauważyć Wyobraźnia! Owszem. Dzięki za zajrzenie i obszerny komentarz pod tekstem - miło mi. Cenię bardzo sobie szczere wypowiedzi @Gosława Renia! Włóczę się po pustynii Loon Jabłko chętnie -:)) na zagrychę- hehhee Ale ja jestem pojebany ( kolejne jajka kurka wysiadła-:)) Dzięki za zajrzenie; póki jeszcze trzeźwy, Wstawię coś pożniej; najpierw muszę skomentować moich szacownych gości-:)) Buźka przyjacielska dla ciebie! Edytowane 28 Sierpnia 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji) 1
Nefretete Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 @Gosława Silny ze mnie chlop; choć serce tyka w chudym ciele-:)) 1
emwoo Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dokładnie!!! 1
Nefretete Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 (edytowane) No właśnie! Też to poczułaś -:) Edytowane 28 Sierpnia 2021 przez Nefretete (wyświetl historię edycji)
emwoo Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 @Nefretete jeśli to wypowiedź kierowana do mnie (nie oznaczyłeś adresata hehe) to tak, poczułam :)))) 1
GrumpyElf Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 @Nefretete Załączone zdjęcia prosiły powiedzieć, że trafnie to opisałeś. Z polotem. Pozdrawiam. 1
Nefretete Opublikowano 28 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2021 @GrumpyElf Dzięki! Nie ujawniam się szybko; poprzez to moje wiersze nie są szybkie do odfajkowania-:)) @emwoo Dobrze poczułaś-:)) 1
Nefretete Opublikowano 5 Września 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2021 @Leszczym, @huzarc, @GrumpyElf Dziękuję za wizytę. Pozdrawiam was serdecznie!
Rekomendowane odpowiedzi