Lidia Maria Concertina Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Osłaniasz mnie ciosem... przed sobą A za nami - już tylko nie ... ... spadające gwiazdy Łap! Połknij dla mnie jedną Srebrna szpilką pożądania przykuję cię do nieba Morze Zaśniesz 4
emwoo Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2021 uwielbiam Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jesteś moją ulubioną poetką na tym portalu, w zasadzie w ciemno mogę dawać serca :) wirtuozie wrażliwości i genialnych metafor :)))) czy masz może jakąś publikację? z chęcią bym zakupiła ;)
Gość Radosław Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Witaj. Intrygujesz , wodzisz, przykuwasz uwagę. Odwracasz kota ogonem ;) Co do detali, proponuję usunięcie z wiersza wyrazu "porządania". Tekst aż kipi porządaniem a o zbitkę "szpilką porządania" można sobie przkuć jezyk. Chyba, że taki miałaś zamiar Dorga Lidio ;) Pozdrawiam
Lidia Maria Concertina Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2021 @emwooOoo! Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To jest mi bardzo miło i z całego dziękuję! Mam nadzieję, że to bez ironii Cóż, moja 'wirtuozeria' to tylko takie, nazwijmy to, wodospady myślowe, które udostępniam jedynie tutaj. Kiedyś przyszedł mi do głowy pomysł wydania niewielkiego tomiku, wymyśliłam już nawet tytuł: Wiersze w adidasach, ale jakąś chwilę później miałam okazję wysłuchać utyskiwań profesjonalnej poetki "z dorobkiem" o tym, jak trudno jest własnym sumptem coś wydać (chodziło konkretnie o aspekt finansowego wkładu) - i to mnie skutecznie odrzuciło od pomysłu. Zwłaszcza, że poezja musi być obiektywnie "naprawdę dobra," żeby pokusić się o pomysł publikacji książkowej. Jak w piosence Rodowicz wolę "kolory darmo dawać dziś" Pozdrawiam sedecznie! 1
emwoo Opublikowano 24 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2021 @Lidia Maria Concertina będę się, zatem delektować darmowymi kolorami :) pozdrawiam gorąco :)
Lidia Maria Concertina Opublikowano 31 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2021 @emwoo Bardzo barwnym ludziom, wyraziste kolory, rzecz jasna :) Pozdrawiam! 1
Rekomendowane odpowiedzi