Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

@Somalija tu nie chodzi o politykę, a po prostu o wolność (wybór) mediów... dzisiaj tvn (czy lubimy tę stację, czy nie), jutro inne media, tudzież portale internetowe, chyba, że chcemy (my, obywatele) znaleźć się w tym samym miejscu, w którym znajdują się dzisiaj białorusini, albo rosjanie, czyli inaczej mówiąc wzięci krótko za mordę i skazani na niezwykle brutalną, prymitywną propagandę bolszewickiej władzy... pamiętam lata 80-te w prl-u i dwa, jedynie słuszne kanały w tvp na krzyż... nie chcę tego znowu... to tak trudno zrozumieć? powinniśmy wszyscy głośno krzyczeć w obronie pluralizmu medialnego, takiego, jaki jest we wszystkich demokracjach świata... 

Edytowane przez Arsis (wyświetl historię edycji)

@Arsis pracuję z prawymi i sprawiedliwymi, im który wyższej to przeważnie ma szemraną przeszłość, drugą żonę, lub dziecko pozamałżeńskie. Ale to jest szczegół, nie czepiajmy się przecież stosunkowo niedawno doznali objawienia. Rozmawiając patrzyłam, jak doktryna odsuwa w tył myślenie. Dziś już statek tonie, Ci którzy są  obłowili są spokojniejsi, więc jest większa szansa na wyrwę. Emocje są ogromne, wiele rodzin jest  podzielonych, w tym moja również. 

Ich polityka to zabierz biednym, wypłać najbiedniejszym a potem oddaj wszystko najbogatszym.

Jestem ciekawa dzisiejszej rozgrywki, jak zagłosują Konfederaci i ten wiatrak na patyku czyli Kukizki.

@Somalija cześć... jestem w podłym nastroju... jak patrzę na tego kretyna, pajaca suskiego, czy innego dupę... przeraża mnie, że takie przygłupy decydują o naszym losie (z drugiej strony sami sobie takich wybraliśmy). albo to szemrane, pisowskie, cuchnące szambo dzisiaj padnie, albo, co niestety jest bardziej prawdopodobne - pobiegniemy prosto w szeroko rozwarte ramiona rozradowanego władimira władimirowcza... niepokoi mnie jeszcze to, że niektórzy kompletnie tego nie rozumieją, albo mają to cynicznie gdzieś... 

@Arsis i pomylił się w rachunkach baron z Nowogrodzkiej...

Suski, to jest grzeczny, Sasin to zazdrośnik, cały czas ma smaka na bycie premierem

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

,  niestety za Gowina będzie ktoś młodszy i ładniejszy .

Jak oglądasz politykę, to nie bierz do siebie, nie denerwuj się, szkoda zdrowia. 

@Arsis nagle znalazło się 5 prawników, którzy  nie mieli żadnych obiekcji i w biały dzień na oczach milionów mamy kolejny szwindel, łamanie prawa. Mówiłam Ci Kukizki, wiatraki. Zawsze trzeba dać najmniej najedzonym. Szkoda, bo była szansa. 10 się wstrzymało. Koniec, polityki, bo to straszne niewdzięczny temat, niestety patrzymy na to kolejny rok. 

@Somalija nie zdziwię się, jak konus-kurdupel vel kaczyński, łukaszenka, putin, erdogan, orban, baszar al-asad, maduro, nursułtan nazarbajew, ilham alijew, czy kim dzong un - staną razem na scenie w moskwie i, ku uciesze co poniektórych, zaśpiewają swoimi becząco-baranimi głosami - międzynarodówkę...