Antoine W Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Rankiem… Z najgłębszych otchłani i z nocy Erebu Aromat twój mnie niesie z ciemności ku niebu Otwieram oczy na ten świat szalony I słyszę jak gdzieś plotą w głośniku androny Wstaję, płynę za wonią co mnie obudziła Przechodzę obok Ciebie, dziewczyno przemiła I mruczę pod nosem, siadając przy stole… – moja czarna kawo, teraz ciebie wolę! 5
violetta Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2021 ja nauczyłam się z cykorii zaparzać :) 1
Antoine W Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2021 @valeria dodajemy cykorii aby była gorzka, sypiemy cukier aby była słodka, palimy ziarna aby była czarna, dolewamy mleka żeby była biała :) zalewamy wrzątkiem by była gorąca, i dmuchamy na nią aby była chłodna..... dzięki za czytanie ;) i poproszę przepis ;-)
Annie Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2021 (edytowane) Ja wolę z mlekiem i z miodem :) ale wiadomo, każdy woli to co woli, nie zmienia to faktu, ze przyjemnie się czytało. Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 7 Sierpnia 2021 przez Annie (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2021 moja jest gotowa, jest mocna, tylko niecałą łyżeczkę nasypuję do filiżanki, zalewam wrzątkiem i dodaję cukier bądź miód, na koniec migdałowe mleko, które robię z migdałami, daktylami, olejem kokosowym na wodzie w blenderze. gotuję do kawy mleko oddzielnie i spieniam :) nie ma lepiej kawy na świecie niż moja:) 1
Antoine W Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2021 @Annie :-) mały ekspresik i jakaś arabika mniam. @valeria naprawdę ciekawym tego smaku ;-) może kiedyś mnie poczęstujesz...
violetta Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2021 to wpadnij do mnie kawę, zrobię :) 1
corival Opublikowano 7 Sierpnia 2021 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2021 @Antoine W Jak przymilnie, wdzięczne i uroczo. Kto by pomyślał, że nie o dziewczynie... a o kawusi... ech, dobra kawka nie jjest zła. Pozdrawiam :) 1
Antoine W Opublikowano 8 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2021 @corival och - przejrzałaś mnie ;) 1
Antoine W Opublikowano 11 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2021 (edytowane) @Zlatan @annabelle @Franek K dzięki za serce :) Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez Antoine W dopisek (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi