wjola Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2021 skromna lecz nad wyraz pewna siebie niewiele miała przyjaciółek ale same oryginały jedna niebywale cnotliwa bezdzieietna (mąż delikatność i tęsknota w oczach) w jej domu czystość nieziemska i cisza niezakłócona i niewypowiedzany żal czysta woda ze studni w wiaderku druga kucharka we francuskiej ambasadzie (niezamężna i bezdzietna) na emeryturze jak dama hrabianka w kapeluszu z wiekim zaangażowaniem organizowała obiady z pomocą swej siostry pani Józefy (niezamężnej i bezdzietnej) by uczestnik poczuł się jak nie wiem kto a ona jak hrabianka i znawczyni Savoir-vivre a babci w to graj lubiła te obiadki u pani Stanisławy tęsknota do światowego życia i wyższych sfer brała górę jestem taka jak babcia 5
KochamPoezje123 Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2021 Głebokie niczym coś co jest w opór głębokie uderza w moje serce jak coś co uderza w opór
corival Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2021 @wjola Wspaniałe towarzystwo, interesujące. Wiersz zdradza pewną tęsknotę peelki. Może warto, by zrobiła krok dalej... Pozdrawiam :)
iwonaroma Opublikowano 29 Lipca 2021 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2021 Barwnie:) Co do sprzeczności, to jak widać - mogą być zaletą :) (L się zgubiło w 'wielkim')
Rekomendowane odpowiedzi